„Incompetența PNL de a guverna România și lupta de a instala totalitarismul devin o povară tot mai greu de suportat”

Coronavirus dă declarații pe propria răspundere că nu intră în țară în timp ce președintele Iohannis amână instalarea unui Guvern!

Declarația pe propria răspundere este principala măsură aplicată de Guvernul PNL în lupta cu temutul coronavirus care se răspândește în Europa.

Când Curtea Constituțională a României decide în favoarea PNL, decizia apără și protejează un drept, dar când decizia este în favoarea românilor este părtinitoare politic.

Aceste abordări dovedesc falsul caracter al reprezentanților PNL care aplică dubla măsură în declarații, guvernare și fapte!

În ciuda pericolului care amenință românii, PNL nu se abate de la propria strategie și confundă Curtea Constituțională a României cu coronavirusul.

La această dată, România trebuia să aibă stocuri de medicamente pentru tratarea românilor în caz de îmbolnăvire. Dar măsurile de prevenție sunt în curs de identificare și miniștrii PNL abia iau în discuție achiziția de materiale de prevenție, în timp ce dialogul între instituții este la stadiul de monolog și comunicare ambiguă.

Sondajele PNL, voturile de la alegerile europarlamentare și prezidențiale nu sunt o justificare pentru reconfigurarea parlamentului și nu trebuie ignorată decizia electoratului de la alegerile Parlamentare din anul 2016 când peste 7,2 milioane de cetățeni cu drept de vot au structurat  un Parlament pentru România și când 45,67% dintre votanți au ales ca PSD să îi reprezinte.

România are nevoie de stabilitate politică, acum și PNL trebuie să accepte legitimitatea Parlamentului ales prin vot democratic în anul 2016.

Incompetența PNL de a guverna România și lupta de a instala totalitarismul devin o povară tot mai greu de suportat, cu efecte negative pe termen lung asupra economiei și asupra cetățenilor.

Cu câteva luni înainte de alegerile Parlamentare la termen românii sunt pedepsiți pentru votul din 2016, li se interzice dreptul la un trai decent și nu sunt protejați în prag de epidemie de coronavirus.

PNL împrumută România cu dobânzi uriașe, în mod netransparent, pentru cheltuieli nejustificate în timp ce bugetul Sănătății a fost redus cu 23%.

Cu un buget la Sănătate mai mic și cu accesul privaților din sănătate la banii publici, cu siguranță mulți dintre noi ne întrebăm: există vreo clinică privată care a anunțat că se implică în prevenția și tratarea posibililor pacienți în caz de îmbolnăvire cu coronavirus?

PNL trebuie să renunțe la aplicarea dublei măsuri, declarații iresponsabile fără bază legală și instalarea totalitarismului.

În aceste zile, avem nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate.

Decidenții politici trebuie să se ocupe acum de siguranța sănătății cetățenilor. Siguranța românilor este prioritatea zero și joaca de-a anticipatele trebuie să înceteze.

În condițiile în care guvernul demis PNL nu poate adopta ordonanțe de urgență, PSD asigură adoptarea proiectelor de lege necesare pentru prevenirea și combaterea epidemiei, în regim de urgență, în Parlament.

Ilie Toma,

Deputat PSD Hunedoara

3 răspunsuri

  1. spaima@virus.com' PNL-mai periculos decat orice virus ! spune:

    Logic. Are si virusul asta demnitatea lui… Sau poate ca i-e cah de Catu-Selfie, Violeta spaima liftierelor si Raluca -Botox ?

  2. siderurgist@yahoo.com' siderurgist spune:

    hai sa veniti voi sa mai dati niste pensii speciale.
    si un 20% nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus