Parlamentarii PSD de Hunedoara, Cornel Cristian Resmeriță și Ilie Toma, au analizat astăzi într-o conferință de presă șansele privind ca moțiunea de cenzură inițiată de partidele din opoziție să treacă sau să fie respinsă.

Senatorul Cornel Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara a declarat că partidele din opoziție au nevoie de 233 de voturi pentru ca Guvernul condus de Viorica Dăncilă să fie demis:

„Moțiunea de cenzură este un act democratic, pe care orice partid aflat în opoziție îl are la îndemână și îl poate folosi o singură dată pe sesiune. O moțiune trece doar atunci când se votează și obține 233 de voturi. Ni se tot spune că săptămâna aceasta opoziția a înregistrat o victorie, atunci când a căzut la vot ordinea de zi. Nu, nu a înregistrat nicio victorie, a fost lipsa de mobilizare a PSD pe care nu mi-o explic. Revenind, rămâne de văzut dacă opoziția va obține cele 233 de voturi.

Mai este ceva, s-a discutat foarte mult de ziua de sâmbătă, când se propusese votul pentru moțiune, nu am înțeles demersul opoziției care nu voia să vină la serviciu. Noi, parlamentarii, avem salarii mari, cazare asigurată, a fost un lucru penibil din partea colegilor din opoziție. Eu sper să vină la lucru joi și vedem ce se va întâmpla. Totuși, nu este bine ca acest guvern să cadă! (…) Și altceva: Cine va fi prim-ministru, dacă moțiunea trece? Ea este susținută de PNL, USR, Pro România, PMP, ce-a mai rămas din ALDE și o parte dintre reprezentanții minorităților. Am înțeles că Victor Ponta și UDMR nu vor să-l susțină pe Ludovic Orban drept prim-ministru. Este o nebunie! Vom vedea! Opoziția trebuie să adune 233 de voturi, nu noi”.

Deputatul Ilie Toma consideră că moțiunea nu va trece:

„Nici nu se pune problema ca această moțiune să treacă. Nu au fost în sală nici 50 de oameni, mai mulți am fost noi, atunci când moțiunea a fost citită în plen, în fața unei săli aproape goale. Sunt convins că acest guvern nu va cădea! Am avut și avem un program de guvernare, față de colegii din opoziție care atunci când au fost la putere nu au făcut performanță. Când au fost la putere au tăiat salarii, au închis școli și spitale. Noi am crescut de 6 ori consecutiv pensiile, am crescut îndemnizația socială minim garantată, au crescut salariul mediu brut și cel minim brut, a crescut salariul mediu net peste 3.000 de lei pentru prima oară, am avut cea mai mare creștere economică din UE. Sunt convins că mulți din opoziție nu știu despre ceea ce vorbesc. Vor să doboare un guvern performant. PNDL 1 și 2 au adus 640 de milioane de lei doar în județul Hunedoara.

Sunt convins că această de moțiune nu va trece! Dacă se va întâmpla, cu siguranță vor tăia pensiile și vor face demersuri să nu aplice noua lege. Vor tăia salariile medicilor, polițiștilor, profesorilor. Spun că dau 400.000 de oameni afară. Oare bunul român nu se va întreba: să votez cu unul care îmi va distruge viața?”.

Moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost depusă marți, 2 octombrie, și a fost citită o zi mai târziu în Parlament. Documentul are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent. Ea va fi supusă votului celor două Camere ale Parlamentului joi, 10 octombrie.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere.

Un răspuns

  1. Inconstienta@PNL.ro' Guvernarea este mult mai grea decat manelele... spune:

    Sigur ca guvernul Dancila este slab dar haosul care ar urma dupa caderea lui este mult mai rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus