În încăperea care a găzduit expoziția au mai rămas doar câteva elemente de decor după ce donatorul a retras toate echipamentele. Cum a fost posibil acest lucru?

Atelierul de fierărie a fost inaugurat în luna martie a acestui an la parterul Aripii Administrative a Castelului Corvinilor. Expoziția a fost realizată de Asociația pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara, Asociația Ordinul Cavalerilor de Hunedoara în parteneriat cu Muzeul Castelul Corvinilor și Primăria Municipiului Hunedoara. Parteneriatul nu a fost niciodată parafat, după cum susține donatorul respectivelor obiecte și după cum nici reprezentanții Castelului nu neagă. În lipsa unui astfel de document, donatorul obiectelor a decis să le retragă din expoziție chiar în această dimineață.

fierarie poza 1

„În respectiva expoziție au fost prezentate obiecte folosite în atelierele de fierărie, vechi de peste 120-130 de ani. Nu puteam să le mai lăsăm acolo pentru că reprezentanții Muzeului și cei ai Primăriei au refuzat să semneze protocolul de custodie din luna martie până acum. Noi nu putem lăsa acolo aceste obiecte de valoare nepăzite, pentru integritatea cărora nu răspunde nimeni”, a declarat donatorul acestor piese. Hunedoreanul a adăugat că ar fi vrut să se implice mai mult în promovarea Castelului Corvinilor, dar că acest lucru nu este posibil. „Ne-au dus cu vorba că vom semna protocolul de la o zi la alta. În final ne-au demonstrat că nu aveau acest interes. Am fi vrut să putem face mai mult, dar nu se vrea”, a mai declarat donatorul.

În replică, reprezentanții Castelului Corvinilor susțin că nu puteau încheia un astfel de protocol în condițiile în care Muzeul nu lucrează așa. „Nu încheiem astfel de protocoale cu nimeni, cu nicio asociație, cu niciun ONG. Dacă au retras piesele, este alegerea domniilor lor. Noi vom pregăti o nouă expoziție în acest spațiu, cu aceeași tematică”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Costin Tinca, directorul Muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Un răspuns

  1. Acum inteleg eu.. Nu știam unde dispar oameni din Comser. Acum vad ca apar prin primărie sau instituții subordonate primăriei. Cred ca aici se aplica principiul dacă nu este ideea noastră nu e buna. Daca putem sa ne batem cu o carabida in piept ca e ideea noastră atunci e buna si lăsăm oameni sa o aplice și noi culegem roadele.. Faina primărie.. Aștept un articol despre gradina zoo, despre care am citit un articol ca este recent renovata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus