Salvamontiştii care asigură serviciul de permanentizare în staţiunea turistică Straja nu sunt pregătiţi pentru întâmpinarea iernii şi asta deoarece, spun ei, administraţia locală de la Lupeni nu îşi face datoria.

Potrivit şefului Salvamont Lupeni, George Resiga, cabinetul medical din Straja nu este deocamdată echipat corespunzător, serviciul de intervenţie în caz de urgenţă din staţiune confruntându-se şi cu alte probleme grave, acum, în parg de iarnă.

“Nu suntem pregătiţi să intervenim în sezonul rece. Vom depune la Primărie o solicitare prin care cerem permanentizarea punctului  Salvamont Straja. Avem nevoie de dotarea cabinetului medical, de combustibil pentru mijloacele de intervenţie, dar şi de reabilitarea Daciei Papuc şi a ATV-ului care nu mai sunt funcţionale. Noi în momentul de faţă mai putem interveni cu trei mijloace de transport oferite de Consiliul Judeţean Hunedoara, însă avem nevoie urgentă de motorină, combustibil care trebuie asigurat de administraţia publică locală”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro George Resiga, şef Salvamont Lupeni.

Doar 3 salvamontişti din Straja sunt plătiţi de serviciul judeţean pentru munca pe care o prestează, restul fiind voluntari.

“Zilnic e nevoie de cel puţin 7 salvamontişti în staţiune. Sunt în total 20 de kilometri de zonă schiabilă. Straja dispune de 39 de salvatori montani voluntari”, a mai declarat şeful Salvamont Lupeni. 

Anul trecut salvatorii montani din Straja au intervenit în aproape 500 de cazuri, deşi sezonul a fost unul destul de slab din punct de vedere a afluenţei turistice. Dintre acestea, în 110 cazuri a fost nevoie de evacuări şi ambulanţă şi SMURD. Potrivit şefului Salvamont Lupeni, situaţia este cu atât mai gravă cu cât iarna aceasta se anunţă una bogată în zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus