Vezi care sunt acestea!
 CCR a decis!
O recentă decizie a CCR care a fost publicată zilele trecute în Monitorul Oficial permite încadrarea a încă două noi meserii pe lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale.

Este vorba de o excepție despre care autorii spuneau textele de lege sunt contrare art. 16 alin. (1) din Constituție care consacră egalitatea în drepturi a cetățenilor, art. 14 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale privind interzicerea discriminării și art. 1 din Primul Protocol la convenția mai sus amintită, privind proprietatea.

În motivarea excepției de neconstituționalitate autorii acesteia au susținut că dispozițiile de lege criticate creează un tratament discriminator între conducătorii de autobuze și tramvaie comparativ cu următoarele categorii socioprofesionale: mecanic de locomotivă și ramă electrică de metrou, mecanic ajutor de locomotivă și ramă electrică de metrou, mecanic instructor, balerin, dansator, acrobat, jongler, clovn, călăreț de circ, dresor de animale sălbatice, solist vocal de operă și operetă, instrumentist la instrumente de suflat și cascador.

Astfel, autorii excepției au arătat că încadrarea locurilor de muncă în condiții speciale ar trebui să se efectueze în funcție de complexitatea activității, de gradul de expunere la risc și de solicitare la care este supusă persoana care efectuează munca. Munca pe care o desfășoară conducătorii de autobuze și tramvaie din transportul urban presupune un grad mare de responsabilitate, ce duce la uzura prematură a sănătății, din cauza mediului stresant în care muncesc, informează dcbusiness.ro

Sursa: bugetul.ro

Un răspuns

  1. Cei mai periclitați , rămân ”gârciuții”.
    De ei trebuie să aibă societatea cea mai mare grijă, să ne pună pe noi fraierii să dăm dări cât mai mari către stat, să le facem lor loc în burdihane de gogoși și cafele cu care să se îndoape între două ”descinderi” printre babele care vând o găină din ogradă fără aviz, ca nu cumva să le scadă glicemia atunci când stau la câte vreo poartă din Tiliorman în timp ce înăuntru penalii ucid copii nevinovați !
    Și pentru că toate acestea sunt foarte stressante pentru naturelul lor simțitor, cu toții suntem datori să-i ținem în pensie nesimțită încă de la vârste fragede…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus