Reprezentanţii Aeroportului Arad spun că mai au nevoie de un singur aviz pentru demararea lucrărilor de modificare a aerogării.

Proiectul de modernizare a Aeroportului Arad şi recompartimentare a terminalului cargo înaintează cu paşi mărunţi, dar înaintează. Şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Arad (CJA) a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care s-a referit la modernizarea aerogării. Mai precis, a fost vorba despre un aviz necesar pentru completarea documentării aferente modernizării.

„Din acest moment, dosarul va fi trimis către Ministerul Finanţelor. Aşteptăm undă verde de acolo, după care vor urma lucrările propriu-zise”, a declarat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad. Avizul ministerului este necesar pentru ca firma care a câştigat licitaţia să poată accesa creditarea necesară pentru realizarea lucrării. Şi asta pentru că aerogara va plăti eşalonat, în vreo patru ani de zile, toată modernizarea. „Prin această hotărâre, Consiliul Judeţean garantează lucrarea de la aeroport”, a spus şi Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Gata proiectarea

Licitaţia pentru modernizarea şi recompartimentarea aeroportului a cuprins atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor. Dan Bălăcel a anunţat că proiectarea a fost finalizată şi, imediat după finalizarea procedurilor birocratice, vor demara lucrările efective.

„Modernizarea şi recompartimentarea poate începe imediat ce primim avizul de la Ministerul Finanţelor. Chiar dacă va fi iarnă, chiar dacă va ninge, se va putea lucra. Şi asta pentru că mare parte din lucrări se vor desfăşura în interior, în terminalul cargo care va deveni terminal de pasageri. Aşa că aşteptăm undă verde de la minister”, a mai precizat Dan Bălăcel.

Terminale separate

Odată începute lucrările, acestea vor trebui finalizate, potrivit contractului, în termen de opt luni de zile. Modernizarea şi recompartimentarea aeroportului va costa 8,2 milioane de lei, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Braşov. Odată finalizată recompartimentarea, actualul terminal de plecări-sosiri va deveni doar terminal de sosiri, iar bucata de spaţiu ce va fi „ruptă” din terminalul cargo va deveni terminal de plecări.

Sursa: aradon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus