Vineri, Dräxlmaier Hunedoara și Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” au inaugurat noul an școlar în cadrul unui atelier de practică pentru elevi, organizat în cadrul fabricii Dräxlmaier.

Anul școlar 2014 – 2015 aduce în atelierul Dräxlmaier două clase de elevi hunedoreni care vor învăța meserie într-un spațiu nou, utilizând echipamente și și utilaje aduse din Germania.
Acest parteneriat a fost selectat de Ministerul Educației, ca unul dintre cele 5 proiecte pilot din țară pentru implementarea sistemului de învățământ dual.

Inițiativa unei școli profesionale în Hunedoara a fost demarată de compania Dräxlmaier în septembrie 2013 cu un grup de 14 elevi. Aceștia au urmat cursurile practice într-un atelier organizat în cadrul școlii.
Începând cu anul școlar 2014 – 2014, 29 de elevi – atât cei 14 din anul doi, cât și cei 15 boboci, vor face practică în cadrul unui atelier amenajat în cadrul fabricii Dräxlmaier Hunedoara. De pregătirea tinerilor se vor ocupa doi maiștri, angajați ai fabricii, iar specializarea va fi cea de electromecanică.

”Ne aflăm într-un moment special pentru că astăzi am inaugurat, în cadrul fabricii noastre, cel mai modern spațiu de practică pentru elevii din Hunedoara. În ultimii ani DRÄXLMAIER Group a cunoscut o dezvoltare masivă în România, astfel că nevoia de personal calificat a crescut. Acesta este și principalul motiv pentru care compania noastră se implică în organizarea curriculei, selectarea elevilor și asigurarea atelierelor de studiu și practică pentru cei trei ani de studiu. Punem accent deosebit pe pregătirea practică tocmai pentru a putea răspunde unei probleme majore pe care tinerii o întâmpină după ce au părăsit bancile școlii: lipsa de calificare profesională. După finalizarea studiilor, elevii bursieri vor avea prioritate la angajare în cadrul companiei noastre”, a declarat Valerian Laval, Reprezentant legal Dräxlmaier Automotive Hunedoara.

Colaborarea dintre Dräxlmaier Hunedoara și Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” a început anul trecut, prin amenajarea unei săli de clasă pentru elevi și prin oferirea unei sponsorizări pentru dotarea cu echipamente de practică și manuale.

”Suntem onorați de colaborarea pe care o avem cu cei de la Dräxlmaier Hunedoara. Această companie a conștientizat necesitatea școlilor profesionale și s-a implicat activ în dezvoltarea și dotarea spațiilor de practică pentru elevii noștri. Începând de astăzi, 29 de elevi ai școlii nostre profesionale vor urma cursurile practice chiar în cadrul fabricii Dräxlmaier. Acești copii vor avea șansa să învețe o meserie într-un spațiu care simulează perfect atmosfera dintr-o fabrică și vor fi instruiți de personal calificat. Este o oportunitate nemaipomenită pentru acești elevi”, a declarat Daniel Ardelean, Reprezentant legal Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara.

 

Urmând modelul de succes al școlilor profesionale, grupul german a construit colaborări durabile cu licee și din alte orașe unde Dräxlmaier își desfasoară activitatea, precum Timișoara, Brașov și Satu Mare.

Comunicat Primăria Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus