Programul continuă cu o mulțime de evenimente culturale și civice.

12 august 2014, Roșia Montană

Cea mai lungă ediție FânFest a început cu un număr mare de evenimente și de participanți, în ciuda faptului că a fost prima zi a săptămânii. Unii dintre ei au sosit încă de la sfârșitul săptămânii trecute, iar alții de la primele ore ale zilei de luni. Numeroși turiști au profitat de vremea bună și au descoperit Roșia Montană în Turul Satului și Turul Istoric, cel din urmă implicând și vizitarea galeriilor romane.

Prima zi s-a încheiat la Reduta FânFest, cu un eveniment special și concertul trupei Poetrip.  Proiecția filmului Tabu, din 1931, a fost însoțită de muzica trupei Foley’Ala, care a interpretat live coloana sonoră.  Trupa va participa într-un alt eveniment special, miercuri, la proiecția „The gold rush”, film din 1925 în regia lui Charlie Chaplin.

Din a doua zi a festivalului, publicul poate să participe la Forumul social de activism, unde se prezintă strategii, metode creative și unelte pentru a clădi campanii civice de succes și luptele în care invitații de la Forum sunt implicați. Anul acesta, invitații internaționali vin din țări ca Spania, Turcia, Marea Britanie sau Franța. „Open Street Map în România”, „Campaigning 101,WDM, More Onion și Engaging Networks”, „Produsul turistic Roșia Montană”, „Impactul exploatării cărbunelui” sunt câteva din titlurile evenimentelor care vor fi astăzi, la Forumul Social. La capitolul filme, tot astăzi va fi proiectat în premieră  în România, în Căminul Cultural al Roșiei Montane, documentarul „Unfinished Journey” despre proiectul minier propus la Skouries în Grecia. La aceeași oră cu proiecția va începe și spectacolul „Așteptând-o pe Alice”, după o idee originală de/cu Oana Mardare.

În cadrul secțiunii de Literatură, Maria Rus, o scriitoare din Roșia Montană, va citi din „Roșia Montană, un paradis pierdut” și, de la ora 17, în Ograda Casei Parohiale, amatorii de lectură se vor întâlni la evenimentul Citim critic. Pentru copiii care participă la a doua zi a celei de-a 9-a ediții FânFest, voluntarii au pregătit workshop-uri de body painting, teatru cu păpuși și multe jocuri.

ziua2Concertele nu sunt doar la Reduta FânFest, ci și la Biserica Unitariană, care își deschide iar ușile pentru festivalul rezistenței de la Roșia Montană, iar în seara aceasta va găzdui concertul de chitară al artistului britanic The Flamenco Thief.

Până pe 17 august ne așteptăm ca mii de oameni să se bucure de locul care a dat naștere „Revoluției generației noastre”.

Un răspuns

  1. vor fi, de fapt, 7 zile de chin pentru rosieni. Ei nu-si doresc acest festival, pentru ca nu ii ajuta cu nimic, doar le aduce galagie, gunoaie si mai multa distrugere. Rosienii au nevoie de solutii pe termen lung – locuri de munca si ecologizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus