Un tânăr de 21 de ani a încercat să scoată din România o minoră de 13 ani, prezentând la controlul de frontieră o procură notarială falsă.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit în urma unui control, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Sibiu, care a încercat cu o procură notarială falsă să scoată din ţară o minoră de 13 ani.

„Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, Rupi B. a prezentat pentru minoră o declaraţie întocmită la un birou notarial din Târgu Mureş, declaraţie care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că declaraţia prezentată la controlul de frontieră este falsă, aceasta nefiind eliberată de un birou notarial”, au declarat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Tânărul a declarat poliţiştilor de frontieră că a recurs la această metodă deoarece tatăl minorei este plecat în Germania şi voia s-o ducă pe fată la acesta. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmăririre penală în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

aradon.ro

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus