În intervalul 15 aprilie ora 03 – 17 aprilie ora 15, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Local cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp în 24 de ore. Valorile termice vor scădea accentuat, iar în regiunile extracarpatice vremea va deveni rece pentru această perioadă.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci accentuat în primele zile, când mediile valorilor termice diurne se vor încadra între 8 și 11 grade, apoi va reveni la nomalul termic al perioadei. Pe parcursul următoarelor două săptămâni, media temperaturilor minime se va menţine uşor pozitivă, între 1 şi 4 grade, iar diferenţele de la o noapte la alta sunt nesemnificative.

Va ploua pe arii relativ extinse în cea mai mare parte a intervalului, iar în 16 aprilie ploile vor fi moderate cantitativ şi în depresiuni sunt posibile precipitaţii mixte. Cantităţi mai mari de apă sunt aşteptate şi în zilele de 18 şi 22 aprilie.

BANAT

În intervalul 15-17 aprilie, vremea se va răci accentuat, valorile termice diurne scăzând cu 6-7 grade faţă de cele înregistrate anterior, urmând ca din 18 aprilie temperaturile maxime să crească uşor şi treptat, spre o medie de 20 de grade. Acelaşi parcurs îl vor avea şi minimele termice nocturne, care, după o scădere bruscă la începutul intervalului, până la o medie de 2-3 grade, vor reveni treptat la valori normale pentru a treia decadă a lunii aprilie, adică în jurul a 8 grade.

Sunt posibile ploi slabe de scurtă durată în fiecare zi a intervalului, însă în perioada 16-19 aprilie, izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

SURSA: Administrația Națională de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus