Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și Direcția de Asistență Socială Deva au marcat, luni, în centrul Devei, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului.

Toți cei care au trecut pragul Centrului de Inovare și Imaginație Civică Deva, din Piața Victoriei, au aflat informații utile despre fiecare tip de diabet, simptomele și tratamentul bolii, factorii care îi favorizează agravarea, legătura dintre diabet și bolile cardiovasculare, cele mai bune metode de a ține diabetul sub control, precum și importanța monitorizării acestei afecțiuni de care suferă peste 30.000 de hunedoreni, tineri și vârstnici.

16 9 4

La acțiune au participat nu doar persoane diagnosticate cu diabet, ci și deveni care au rude sau prieteni aflați în faza de prediabet și au dorit să afle cum îi pot ajuta să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Odată cu informațiile prezentate, specialiștii DSP Hunedoara au oferit și răspunsuri la întrebările celor prezenți la eveniment.

Pe de altă parte, fiecare persoană a avut ocazia să participe la testări gratuite ale glicemiei, trigliceridelor, colesterolului și tensiunii arteriale.

Conform specialiștilor, diabetul este una dintre cele mai răspândite boli cronice, care apare frecvent la persoanele vârstnice, iar alimentația corectă reprezintă primul pas în tratamentul acestei afecțiuni.

Acțiunea organizată de Ziua Mondială a Diabetului face parte din seria activităților derulate în cadrul unui parteneriat între DSP Hunedoara și DAS Deva, care are ca scop inițierea de programe și proiecte pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației, prin combaterea principalilor factori de risc și promovarea unui stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus