Prima „oprire” a reprezentanților CJ Hunedoara, la Brad.

Miercuri a avut loc inspectarea parcului auto și a dotărilor pe care firma câștigătoare a serviciului de colectare a deșeurilor,  SC Brai Cata SRL București, le va folosi pe Zona 1 Brad, începând cu 24.09.2018, dată de la care va începe prestarea efectivă a serviciului.

„Am fost împreună cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hunedoara, reprezentanții primăriei Brad și cei ai firmei prestatoare. Există motive să afirmăm că serviciile vor fi asigurate conform contractului și preluarea serviciului de la firma existentă va fi făcută conform graficului, astfel încât să nu creem disconfort populației. Odată cu acest prim contract ce va fi implementat în cadrul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor se derulează și operaționalizarea contractului de operare pe Zona 2 Hațeg, cu același operator, și sunt în curs de achiziție contactele pentru Zona 3 Centru, Zona 4 Petroșani și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, astfel încât, începând cu 01.01.2019, în județul Hunedoara să funcționeze întregul Sistem Integrat de Management al Deșeurilor”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. 

Consiliul Județean Hunedoara a obținut de la Uniunea Europeană o finanțare de 55 de milioane de euro pentru realizarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). Proiectul a presupus următoarele investiții: construcția unui centru de management al deșeurilor la Bârcea Mare (stație de sortare, depozit conform); proiectare și execuție stație de sortare și transfer a deșeurilor la Petroșani; închiderea celor 7 depozite neconforme de la Aninoasa, Petrila, Lupeni, Hațeg, Călan, Uroi și Hunedoara, precum și închiderea gropilor de gunoi de la Deva și Orăștie; construirea de drumuri de acces și achiziția de echipamente pentru colectarea deșeurilor.

Pentru a funcționa, sistemul trebuie gestionat de 5 operatori economici (societăți comerciale). Unul trebuie să gestioneze deponeul ecologic și instalațiile de Bârcea Mare, iar alți patru trebuie să realizeze efectiv activitatea de colectare și transport a deșeurilor din județ. Deponeul este operat pe termen limitat de SC Supercom SA București.

Un răspuns

  1. Adihd@gmail.com' Atudorei alexei spune:

    Oare nu vede nimeni ce harburi de utilaje sunt in poza ? O sa ne fie dor de operatori vechi . Se fac licitatii vrem sa evoluam si astia apar cu masini mai vechi decat prevede legea . Macar atat ,utilaje noi sa verifice comisia nemuririi . Facem poze cu ele si ne laudam cu masini care in 2 ani sunt la muzeu . Ca fapt divers mercedesul ala nu se mai fabrica de 12 ani ( la o simpla cautare pe google) daful e de pe vremea preistorica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus