Un proiect de lege care stabileşte desfiinţarea inspectoratelor şcolare a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Iniţiativa aparţine deputatului Cornel Comşa şi este semnată de alţi cinci parlamentari.

Propunerea legislativă, iniţiată în 2015, prevede desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi preluarea atribuţiilor acestora de către Ministerul Educaţiei, respectiv Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, prin înfiinţarea unui departament pentru inspecţie şcolară, şi de autorităţile administraţiei publice locale, prin înfiinţarea unui compartiment de specialitate în cadrul aparatului primarului sau al consiliului judeţean.

Comisiile de învăţământ şi de administraţie publică din Camera Deputaţilor au dat raport de respingere, însă, la votul din plen, din decembrie 2015,  nu a fost întrunita majoritatea calificata pentru respingere.

Proiectul nu a mai ajuns însă pe masa plenului a doua oară, având termen de dezbatere şi vot final data de 4 februarie 2016. Astfel, proiectul a fost adoptat tacit şi va merge la Senat, care este camera decizională.

gandul.info

3 răspunsuri

  1. Laudabila initiativa!
    Numai sa se finalizeze pana la alegeri. Majoritatea inspectorilor sunt numiti pe criterii politice, iar toate evenimentele scolare sunt transformate in adevarate manifestari electorale in sprijinul partidului care i-a numit.
    Exemplul cel mai gretos il da actualul inspector general al Inspectoratului Scolar HD care nu s-a sfiit sa strice multe din serbarile de inceput si sfarsit de an scolar innebunind copiii si parintii cu discursuri pline de laude aduse PSD.
    E adevarat ca o astfel de persoana, intr-o societate normala nu ar fi avut ce cauta intr-o astfel de functie.

  2. Directorii aflati in subordinea inspectoratului promoveaza la fel politica PSD, laude laude laude cat ajuta PSD elevii

  3. Cladirea ISJH din Deva sa fie preluata, după desfintarea ISJH, de către Episopia Devei Și Hunedoarei sau o sa se înființeze o Facultate Teologica Ortodoxa în Deva. Loc și spațiu este,cabinete și săli mari sunt, amfiteatru este.P.S. Gurie sa fie pe faza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus