Dosarul se judecă la Tribunalul Hunedoara, după ce încadrarea juridică a faptelor a fost schimbată

Mâine, instanța va decide dacă îi prelungește mandatul de arestare preventivă lui Alexandru Cobzaru, bărbatul care a agresat în data de 7 februarie doi minori într-un parc de joacă pentru copii din Hunedoara. Cobzaru este arestat până în data de 8 martie. De această dată, instanța care va decide pe fond este Tribunalul Hunedoara, pentru că Alexandru Cobzaru va fi cercetat pentru tentativă de omor, după ce dosarul său a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Inițial, Alexandru Cobzaru a fost cercetat pentru lovire şi alte violenţe, violenţă în familie şi tulburarea liniştii publice, dosarul fiind de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. După administrarea mai multor probe, el este cercetat pentru tentativă de omor.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Hunedoara a fost reţinut în data de 7 februarie de către poliţişti pentru 24 de ore, după ce a agresat un copil de 13 ani aflat într-un parc din localitate, trântindu-l de pământ.

Echipa de ordine publică trimisă la faţa locului a stabilit că incidentul a avut loc după ce copilul agresat şi fiul agresorului, în vârstă de 8 ani, s-au certat. La scurt timp, tatăl copilului mai mic s-a dus în locul unde se afla băiatul mai mare, l-a ridicat şi apoi l-a trântit de pământ. Apoi, l-a lovit și pe fiul său de 8 ani.

Copilul agresat a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru îngrijiri medicale, unde a rămas internat. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au decis apoi să-l transfere la un spital din Timișoara. 

Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus