Consiliul Local Deva funcționează cu 14 aleși locali

După alegerile locale din 27 septembrie, Judecătoria Deva a invalidat, pe fond, mandatele de consilieri locali pentru cei doi aleși locali ai AUR –  Barstan Tiberiu-Claudiu, Gavrilă Anamaria – și a celor trei aleși ai PRE – Corbu Paula Ioana, Chitaru Ioan – Iosif și Enescu Paul Alexandru. Cei doi consilieri ai AUR,  Barstan Tiberiu Claudiu, Gavrilă Anamaria, și Enescu Paul Alexandru s-au adresat instanței superioare, introducând apel la decizia Judecătoriei Deva. Astăzi, Tribunalul Hunedoara a dispus rejudecarea cauzei, dar doar în cazul celor cei doi consilieri de la Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor – AUR – Barstan Tiberiu Claudiu și Gavrilă Anamaria, dar și pentru Enescu Paul Alexandru de la Partidul României Europene.

Dosarul pentru rejudecarea cauzei a ajuns la Judecătoria Deva. La primul termen judecătorul a depus cerere de abținere. Instanța a fixat un alt termen – 13 noiembrie. La acest termen, instanța a decis să amâne judecarea pentru data de 18 noiembrie.

Soluția pe scurt: pentru emiterea unei adrese către secretarul general al unităţii administrativ-teritoriale municipiul Deva.

Pe de altă parte, Judecătoria Deva a amânat pentru data de 18 noiembrie validarea supleanților de la PRE și a celor doi de la PNL.

Deocamdată, consilierii locali nu au ales cei doi viceprimari, așteptând, probabil, ca toți cei 21 de aleși să fie validați. Componența CL Deva este următoarea: PNL – 9 mandate, PSD – 4, PRE – 3, USR și AUR – câte două fiecare și UDMR – 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus