Comunicat de presă Instituția Prefectului

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a efectuat ieri o vizită de lucru în județul Hunedoara.
Prefectul Călin Petru Marian l-a însoțit pe oficialul guvernamental la întâlnirile pe care le-a avut la 5 agenți economici din domeniul agricol și la discuțiile de la Sarmisegetuza cu primari și fermieri din Țara Hațegului.
Din delegația hunedoreană care a fost alături de ministrul Adrian Oros au mai făcut parte subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell, deputatul PNL, Vetuța Stănescu, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Lucian Heiuș și directorii instituțiilor județene ale M.A.D.R.
Vizita de lucru a început la ferma de vaci „LACTO AGRAR” din comuna Romos apoi a continuat la ferma vegetală „GLOBAL AGRI” din Totești și la ferma zootehnică „BOCANII” din comuna Râu de Mori.
După discuțiile cu fermierii din zona Hațegului, care au avut loc la Căminul cultural din Sarmisegetuza, delegația a continuat vizitele la fermele de fructe de pădure „CONTINENTAL BERRIES” din Bretea Română și „AGROPROD EMB MARKET” din comuna Beriu.
La întâlnirile cu fermierii și investitorii în domeniul agricol, ministrul Adrian Oros le-a prezentat proiectele Guvernului României și ale ministerului pe care îl conduce, referitoare la posibilitățile de finanțare a firmelor, cu ajutorul fondurilor guvernamentale sau europene.
De asemenea, Adrian Oros le-a prezentat soluțiile guvernului pentru aplicarea unor măsuri administrative astfel încât accesarea liniilor de finanțare să fie cât mai rapidă, eliminându-se mulțe etape birocratice pentru ca fermierii să poată să-și dezvolte afacerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus