Instituția Prefectului – Județul Hunedoara a solicitat centralizatorul proiectelor depuse pentru finanțare prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență, componenta 15. Educație, având ca obiectiv creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.
Astfel, la nivelul județului Hunedoara au fost depuse 102 proiecte pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învâțământ preuniversitar și a unităților conexe și 34 de proiecte pentru dotarea unui număr de 40 laboratoare inteligente digitale de tip SmartLab.
„Consider că este esențial ca elevii să se dezvolte într-un mediu educațional cât mai modern, având la dispoziție tehnologiile de ultimă generație disponibile. Cred că investiția în educație și facilitarea unui act educational într-un mediu calitativ, adaptat normelor și standardelor europene, contribuie la bunăstarea elevilor. Încă din primele luni ale acestui an, am organizat întâlniri periodice cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara pentru a ne asigura că sunt depuse toate eforturile necesare pentru digitalizarea învățământului hunedorean. Rezultatul implementării acestor proiecte va produce efecte pozitive pe termen mediu și lung și poziționează școlile hunedorene aferente unităților administrative-teritoriale care au dat curs acestui apel la un nivel mai ridicat în actul de predare – învățare și dezvoltare incluzivă.” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.
hdscoli
Sursa: Instituția Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus