Comunicat de presă

Prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a avut o întâlnire cu pastorul Ion Dumitru, reprezentantul Comunității Bisericilor Creștine Baptiste.

Pastorul Bisericii Baptiste a prezentat măsurile luate în toate clădirile, pentru prevenirea infectării și răspândirii virusului, așa cum sunt reglementate prin deciziile autorităților. De asemenea, credincioșii baptiști care participă la adunări publice în biserici sau în afara acestora, sunt sfătuiți să respecte normele de protecție sanitară, individuală și de grup.

Prefectul Călin-Petru Marian l-a informat pe reprezentantul Cultului Creștin Baptist din județul Hunedoara despre situația epidemiologică generală și i-a prezentat domnului Ion Dumitru cele mai recente măsuri luate prin hotărârile autorităților județene pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus.

Reamintim că, potrivit Hotărârii nr. 62 din 13.11.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, este permis accesul credincioșilor în lăcașurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minim 2 metri între persoane.

În Hotărâre se mai precizează că slujbele religioase care se vor oficia în aer liber se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

La adunările publice cu caracter religios, participanții trebuie să poarte mască de protecție sanitară iar organizatorii vor asigura materiale dezinfectante pentru fiecare persoană.

 

Biroul de presă

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus