Este vorba despre rata de absorbție prin intermediul POR 2014 – 2020, ce se va încheia în 31 decembrie 2023
La inițiativa prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a fost realizată monitorizarea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile (POR, POC, POCA, POCU, PNDR), contractate de către instituțiile și autoritățile publice locale din județul Hunedoara, precum și de către operatorii economici privați.
În momentul de față, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest, rata de absorbție a fondurilor alocate prin intermediul POR 2014 – 2020 este de 38%, procentul reprezentând plățile realizate în raport cu valoarea totală a proiectelor contractate. Pentru proiectele contractate de instituțiile și autoritățile publice din județul Hunedoara, rata de absorbție este de 25,3%.
La nivelul județului Hunedoara, în prezent, doar în sectorul public, se află în curs de implementare 118 proiecte, reprezentând suma de 1.502.782.540,43 lei, dintre care mai bine de o treime prezintă întârzieri, atât din punctul de vedere al progresului fizic, cât și al celui financiar, iar o parte dintre acestea sunt considerate proiecte cu risc de nefinalizare până în decembrie 2023.
Instituția Prefectului – Județul Hunedoara face un apel public către autoritățile administrațiilor publice locale din județul Hunedoara pentru a identifica măsurile necesare pentru a se asigura că toate proiectele contractate vor fi implementate în termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus