M-am dus la chioșc de cartier. În fața mea, o doamnă cu un copil. El cerea ciocolată, mama zicea că n-are bani. Copilul insista. Mama a cumpărat un pachet de țigări și un pet de bere, la doi litri…

Am aterizat din greșeală într-un supermarket. În fața noastră – un bărbat de vârstă mijlocie. Mirosea a urină de cal. Toată lumea strâmba din nas. Oare de câte zile n-o mai fi văzut apa, săpunul și deodorantul? Nu părea vreun sărac, din moment ce coșul era plin … cu băutură.

O doamnă plângea că nu are bani pentru nu știu ce expertiză. Furioasă, le cerea funcționarilor să-i rezolve instituția plata, că doar urma să moștenească vreo 5 hectare de pădure. Lanțurile, inelele și brățările de aur o trăgeau în jos, mai să cadă. Sigur, se văicărea că e tare săracă.

O pisi cu platforme stătea plictisită și sprijinea masa la cafenea. Era drăguță și curățică. Avea în față o cafea. A stat ea așa, și-a tot învârtit telefonul. În final, acesta a sunat. Nu pot reproduce ce a fost la gura ei. N-au trecut 5 minute și el a apărut. Avea cel puțin dublul vârstei fetei, ceafă groasă, lanț și ghiul – pe măsură. Aproape că a târât-o de păr afară.

O doamnă ajunsă la o vârstă respectabilă zbiară pe unde o apucă. Se crede salvatoarea urbei sale și tremură de ură că toți foștii primari nu i-au dat și ei o casă. Îl urăște și pe actualul. Sigur că uită să spună că a avut una, pe care a vândut-o.

La colțul blocului, pe o bancă, lumea halește semințe, normal – cojile aruncate pe jos, în dușmănie parcă. Cine să le adune?!

Pe câmp, femei și bărbați nu mai pridideau cu treaba. La crâșma din sat, mai mulți oameni decât pe câmp. E bine, zic!

Te uiți să vezi notele pe care le iau profesorii pe la diverse concursuri. Te ia spaima. Atunci, ce pretenții să mai ai de la bieții copii?

Mai are rost să ne minunăm de ceea ce fac politicienii sau vedetuțele?!

4 răspunsuri

 1. …..de halit halesc doar nehalitii ,…..semintele se ciocanesc , se sparg ,,,,,….in rest asa e ….toti suntem niste bieti sociopati limitati … da pe diferite nivele…..

 2. sultanica_dan@yahoo.com' Sultanica Dan spune:

  Trist dar adevărat!

 3. wolfofdracula@yahoo.com' Landt Willi spune:

  M-am dus la chioșc de cartier. În fața mea, o doamnă cu un copil. Ea a cerut o pâine, copilul zicea că vrea ciocolată.. Copilul insista. Mama și-a numărat banii din salariul ei minim pe economie apoi a mai cumpărat o ciocolată și un kilogram de mere …

  Am aterizat din greșeală într-un supermarket. În fața noastră – un bărbat de vârstă mijlocie. Mirosea a deodorant contrafăcut. Toată lumea a remarcat că e un miros mai viu decât al parfumurilor de pe rafturi. Oare câte zile și nopți a condus un TIR pe autostrăzile Europei , că era tare încercănat? Nu părea vreun bogat, din moment ce coșul era plin … cu produse la limita termenului de valabilitate luate de la raionul de reduceri.

  O doamnă plângea că de are de plătit la finanțe o taxa de 1,5 lei. Umilă le cerea funcționarilor să nu o mai plimbe de la un birou la altul că trebuie să ajunga acasă până trece poștărița cu pensia ei de supravieuire căci nu a at nici un pogon de pamânt moștenire. Cateva sute de lei pentru patruzeci de ani de muncă. Plasele cu o pâine, trei roșii, cinci cartofi și jumate kil de parizer o trăgeau în jos, mai să cadă. Sigur, nu se văicărea de săracie ci de umilința la care este supusă.

  O tânără stătea pe o bancă in parc. Era drăguță și curățică. Avea în față statuia lui Eminescu. A stat ea așa, și-a tot verificat telefonul și l-a pus în geantă. În final, a deschis o carte de poezii. Nu pot descrie lumina de pe fața ei. N-au trecut 5 minute și el a apărut. Era un tânăr frumos, îmbrăcat simplu, sportiv și avea o șapca trasă șmecherește pe ochi. A sărutat-o pe obraz și au plecat alene în plimbare.

  O doamnă ajunsă la o vârstă respectabilă povestește tuturor cum întreprinderea i-a dat un apartament frumos când s-a casătorit. Vorbește cu dragoste de șefii ei din acele vremuri. Nu mai urmărește Antena 3, de atunci și-a regăsit liniștea și nu mai urăște pe nimeni. Sigur nu uită să spună că acum atât băiatul ei cu nora ,cât și fiica cu ginerele și cei trei nepoței stau împreună cu ea. In același apartament. Crede că salvarea urbei stă întro nouă generație.

  La colțul blocului, pe o bancă, femeile bârfesc rețete de prăjituri iar bărbații discută prietenește politică sau fotbal. Înainte de înserare repar și vopsesc băncuțele de la toate scările blocului apoi udă zona verde. Cine să facă acestea dacă nu e campanie electorală?!

  In fabrici, femei și bărbați nu mai pridideau cu treaba. Pe câmp mulți oameni și mai multe ultilaje. E bine, zic!
  Te uiți să vezi premiile pe care le iau elevii pe la diverse concursuri. Te cuprinde admirația pentru noua generație. Atâta muncă și pasiune au pus in munca lor bieții profesori….

  Ce rost are rost să ne minunăm de ceea ce fac politicienii sau vedetuțele?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus