Cele două tabere din vechiul PNL Hunedoara se confruntă pentru prima dată în acest an în cadrul unei şedinţe care va tranşa legitimitatea conducerii interimare, contestată de majoritatea primarilor din judeţ.

După plasarea în arest la domiciliu a preşedintelui PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, Biroul Politic al filialei s-a întrunit pe 13 decembrie 2014 şi l-a desemnat cu unanimitate de voturi pe deputatul Bogdan Ţîmpău drept preşedinte interimar pentru o perioadă de 30 de zile.  La acea dată, PNL Hunedoara își propunea, prudent, să numească un interimar “pe perioadă determinată”,  adică cele 30 de zile în care Mircea Moloţ se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În aceeaşi zi de 13 decembrie, surse politice din cadrul vechiului PNL au confirmat faptul că preşedintele Mircea Moloţ, urmărit penal pentru fapte de corupţie, s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în partid. Zece zile mai târziu, conducerea centrală a vechiului PNL a declarat la Deva, prin vocea secretarului general Marian Petrache că, de fapt, Mircea Moloţ a demisionat din toate funcţiile deţinute, rămânând simplu membru de partid.

Surpriza de la București

Pe data de 18 decembrie, deputatul Bogdan Ţîmpău a fost validat de Biroul Politic Național al PNL în funcţia de preşedinte interimar al Filialei judeţene Hunedoara până în … 2017. Această decizie a stârnit un adevărat tsunami în organizaţia hunedoreană, majoritatea membrilor Biroului Politic Județean fiind nemulţumiţi că decizia lor, aceea de a limita mandatul interimarului la 30 de zile, nu a fost luată în considerare la București.

Surpriza de la Deva

Ca să calmeze spiritele, conducerea vechiului PNL în frunte cu președinta nou-aleasă, Alina Gorghiu, s-a deplasat la Deva pe 23 decembrie într-o încercare nereuşită de a împăca taberele deja formate. Surpriza zilei a venit din partea primarilor care au refuzat să participe la întâlnirea convocată de Țîmpău cu conducerea centrală a vechiului PNL.

După eşecul medierii de la centru, a urmat polarizarea și mobilizarea taberelor.

Tensiunile acumulate s-au transformat în acte de voinţă politică, iar numărul celor care contestă validarea ca preşedinte interimar a lui Bogdan Ţîmpău până la finalizarea fuziunii cu PDL, a crescut. Între timp, mandatul dat de filialala judeţeană parlamentarului susţinut de liberalii loiali lui Mircea Moloţ, a expirat. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu arestul la domiciliu pentru fostul preşedinte, care a fost prelungit încă 30 de zile.

 

CITEȘTE ȘI: Vechiul PNL Hunedoara, la un pas de SINUCIDERE POLITICĂ

 

Miercuri, 14 ianuarie,  membrii Biroului Politic al vechiului PNL Hunedoara se întâlnesc în cadru oficial pentru prima dată în 2015. Deciziile care se vor lua în cadrul şedinţei sunt decisive pentru viitorul PNL Hunedoara.

Iată care sunt variantele luate în calcul:

  1. Biroul Politic ar putea accepta decizia conducerii centrale de validare a lui Bogdan Ţâmpău în funcţia de preşedinte interimar până la finalizarea fuziunii cu PDL, adică până în 2017, iar în acest caz, tabăra contestatarilor va fi redusă la tăcere;
  2. Prelungirea mandatului de preşedinte interimar al lui Bogdan Ţîmpău cu alte 30 de zile şi stabilirea unei date pentru convocarea Conferinţei Judeţene pentru alegerea unei noi conduceri, având în vedere că Mircea Moloţ nu se mai poate întoarce în fruntea organizaţiei în nicio variantă;
  3. Majoritatea membrilor Biroului Politic ar putea desemna un alt preşedinte interimar, care să aibă un mandat limitat ca timp. Şi această decizie ar putea fi dublată de stabilirea unei date pentru alegeri la nivel judeţean.

Ce se va întâmpla în interiorul organizaţiei, rămâne însă de văzut, dar este clar că luptele se vor duce până la capăt.

Un răspuns

  1. adrianionescu777@gmail.com' Marius Andrei spune:

    Va certati ca prostii intre voi si asa va mananca PSD si PDL ! Balint si Timpau ar trebui sa lase orgoliile si sa faca pace in interesul partidului ca altfel se dezbina tot si preiau altii munca lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus