Comisia Europeană (CE) a anunţat lista localităţilor câştigătoare ale celui de-al doilea apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Între acestea și 17 localități din județ.

Este vorba despre Băița, Blăjeni, Brănișca, Luncoiu de Jos, Șoimuș, Teliucu Inferior, Vălișoara, Vețel, Vorța, Zam, Deva, Orăștie, Petroșani, Aninoasa, Călan, Geoagiu, Simeria.

Acestea se adaugă localităților Hunedoara, Vulcan, Lupeni, Petrila, Densuș, Hărău, Crișcior, Vața de Jos, Orăștioara de Sus și Baru, care au câștigat astfel de vouchere la primul apel al programului.

Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice.
Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit CE.
Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Lista poate fi consultată aici – https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-second-wifi4eu-call-announced

Un răspuns

  1. niculitageo@hotmail.com' Nicolae spune:

    Geoagiu bai -Statiune turistica de interes national , nu are semnal corespunzator DIGI si nici zone WIFI ? De ce oare ? ? 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus