Comisarul șef Traian Berbeceanu a vorbit într-un interviu acordat publicației Hunedoara Liberă despre decizia judecătorilor care, joi, l-au achitat, iar pe cei trei autori ai dosarului său i-au condamnat la ani grei de închisoare.

Reporter: Cum ați primit decizia judecătorilor?

Traian Berbeceanu: Mi se pare o soluție firească pe care am așteptat-o și am sperat că așa o să se întâmple. Am avut întotdeauna încredere în Justiție și știam că o să se facă dreptate. Evident că mă simt fericit și liniștit. Îmi doresc să se termine cât mai repede, să se dea o soluție definitivă și să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, la colegii mei. Probabil o să fie o lecție și o învățătură de minte pentru cei tentați să procedeze cum au procedat  cei de la Alba care mi-au înscenat mie dosarul.

Rep: Aveți sentimentul că s-a făcut dreptate?

T. B. Da, am acest sentiment. A fost un preț mare, dar nu am avut de ales. Important este să nu se mai poată întâmpla așa ceva altui polițist sau oricărei alte persoane. Nu vreu să intru în fondul cauzei, pentru că nu s-a pronunțat o soluție definitivă și irevocabilă, dar pot afirma ceva cu toată tăria. Înainte de conexarea celor două dosare am vorbit cu o prietenă foarte bună, magistrat de excepție care, când a aflat componența completului mi-a spus: „Traiane, ai nimerit un complet european”. La momentul acela nu am înțeles foarte bine, dar pe parcurs mi-am dat seama că este așa observând cum evoluează cercetarea judecătorească. Pe fond, atât mie, cât și adversarilor mei, ni s-a admis orice probă am solicitat. Am avut parte de o cercetare judecătorească corectă și modernă.

Rep: Ce soluție v-ar răzbuna, dincolo de achitare și plata unor daune?

T. B. Nu acesta este cuvântul, nu am urmărit „răzbunare”. Poate sunt anacronic, dar mie îmi pare rău de ceea ce li s-a întâmplat celor trei. Când m-am întors acasă din „prizonierat” am spus că niciodată nu aș vrea ca familiile lor să treacă prin ce am trecut eu și familia mea. Dar este ceea ce au ales… și mai mult nu am ce să comentez.

Rep: Familia ce spune? Cum a primit vestea?

T. B. Încercăm să ne revenim. Am traversat o perioadă extrem de grea și din punct de vedere profesional, psihic, fizic, dar și financiar.

Rep: Cum vedeți finalul acestui coșmar?

T. B. Singurul meu obiectiv este să mă întorc la echipa mea (BCCO Alba Iulia, n. red.), la colegii mei și la locul meu de muncă și la activitățile profesionale pentru care am fost pregătit și pe care le voi face cu onoare, demnitate și profesionalism.

9 răspunsuri

 1. Pingback: BREAKING NEWS: Călăii lui Berbeceanu condamnați la închisoare cu executare! - Hunedoara Libera

 2. Felicitari , multumim Berbeceanu !

 3. precup007@yahoo.com' Ioan Precup spune:

  Respect pt comisarul Berbeceanu!

  Sa speram ca acest caz o sa dea sperante tuturor politistilor, functionarilor si cetatenilor care cred in integritate si profesionalism!

 4. Dacă există „probe clare” care demostrează vinovăția lui Berbeceanu, aceste probe trebuie scoase la lumină. Dosarul penal nr. 2738/1/2014, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție este public. În ceea ce mă privește, în „dosarul utilajelor”, Berbeceanu a „fabricat probe” în sprijinul acuzării mele. De asemenea, acest individ a fost audiat în calitate de martor în fața instanței de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, făcând afirmații mincinoase la adresa mea. În acest moment există o plângere penală formulată de către subsemnatul împotriva lui Berbeceanu, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, fiind acuzat de fals intelectual și mărturie mincinoasă. Sper ca organele judiciare să nu se lase intimidate de influența acestui individ și să facă dreptate în ceea ce mă privește.

  • Liviut! Tu ce #fonctie# ai avut ?Ce #fonctie# ai acum? Liviut ! Unde pot citi declaratia ta de avere?

  • Si directorul Serviciului…ce spune despre “operele tale”, prietene ? Esti pus la dispozitie ?? Ce calitate mai ai acum…nu iti este rusine de faptul ca ai murdarit imaginea unui serviciu ??

  • hyhy@yahoo.com' Cintrea Constantin spune:

   Schiau tu ce hram porti? Esti in mafie? Furi? Acoperi tigani ? Iei dreptul de la ciori?

 5. Cum pot lua legatura cu tine Liviu Schiau? Doresc sa vb desprw ,,mai multe lucruri,,. Unele te privesc si pe tine.

 6. “Capitane” datorita unor oameni ca dumneata speranta ca tara aceasta se va salva nu moare!
  Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus