Comisarul șef Traian Berbeceanu a acordat publicației Hunedoara Liberă.ro un interviu în EXCLUSIVITATE la doar câteva minute după ce DIICOT a dispus trimiterea sa în judecată, iar DNA a făcut același lucru cu cei trei autori ai dosarului său: Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean

Rep. Domnule Berbeceanu, vă surprinde decizia procurorilor DIICOT?

Traian Berbeceanu: Nu mă surprinde, pentru că așa lucrează procurorii DIICOT, acesta este stilul lor. În ziua reținerii mele am cerut structurii centrale a DIICOT să preia dosarul meu, în speranța că voi avea parte de o cercetare corectă. M-am înșelat. Refuzul a fost trimis prin fax la Alba Iulia. Abia după scandalul provocat, structura centrală a DIICOT a preluat dosarul meu. Sunt 4 sau 5 procurori din structura centrală care s-au abținut, au refuzat practic să instrumenteze acest dosar, care este o mizerie. Dosarul a ajuns la acest procuror care m-a trimis în judecată.

Rep. În același timp, tot azi, și DNA i-a trimis în judecată pe autorii dosarului în care sunteți acuzat de fapte de corupție.

Traian Berbeceanu: Vreau să vă spun că, în această perioadă – în care eu am fost audiat ca parte vătămată în dosarul de la DNA, inculpații de la Alba Iulia, cei doi procurori și polițistul, au furnizat în continuare probe și informații structurii centrale a DIICOT care lucra la dosar.

Ca parte vătămată în dosarul instrumentat de procurorii DNA am constatat cu scârbă și stupoare cu câtă mârșăvie au fost fabricate probe împotriva mea. Au fost martori instruiți să declare lucruri anterior stabilite. Vă vine sau nu să credeți, s-au audiat între ei cu identități protejate. Cum să te audiezi tu, procuror șef, cu identitate protejată în speranța că nu vei fi descoperit niciodată?!

Acum trei zile am depus o cerere de probațiune. Am cerut să fie audiate anumite persoane pentru aflarea adevărului. Nu s-au pronunțat asupra acestei cereri, deși erau obligați s-o facă. Au grăbit în schimb trimiterea mea în judecată. Probabil că au aflat că DNA îi va trimite în judecată pe cei trei inculpați de la Alba Iulia.

Rep. La ce vă așteptați în zilele care urmează?

Traian Berbeceanu: Aștept rechizitoriul procurorilor DNA. O să vă cruciți! Nu o să vă vină să credeți că în România anilor 2013-2014 a fost posibil așa ceva. Activitățile de represiune împotriva mea au continuat și după preluarea dosarului de către structura centrală a DIICOT.

Rep. După cele întâmplate, aveți încredere în justiția din România?

Traian Berbeceanu: Am încredere în justiție! Dosarul în care sunt trimis în judecată va ajunge la un judecător de cameră preliminară care va stabili temeinicia trimiterii în judecată. SUNT ABSOLUT CONVINS CĂ JUSTIȚIA ÎȘI VA FACE DATORIA. 

CITEȘTE ȘI: DIICOT îl trimite în judecată pe BERBECEANU

CITEȘTE ȘI: DNA ÎL RĂZBUNĂ PE BERBECEANU! Autorii dosarului fostului șef al BCCO Alba Iulia, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ!

4 răspunsuri

  1. Pingback: INTERVIU – Comisarul Berbeceanu iese la atac: dezvăluiri EXPLOZIVE din sistem – Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

  2. eu zic sa iti bagi picioru in ia justitie care de fapt nu exista si sa incepi sa “pusti la ei” sau sa stai si sa astepti justitie, tu, copii tai si nepotii tai, si poate dupe ce tu vei pleca din lumea asta, se va gasi un judecator care va redeschide cazul tau si va zice: A FOST O EROARE JUDICIARA CONDAMNAREA LA inchisoare pe viata a comisarului Berceanu, ne cerem scuze!!!

  3. Pingback: HUNEDOARA LIBERA.ro : BERBECEANU – DECLARATII INCREDIBILE DUPA TRIMITEREA IN JUDECATA | Jurnalul Bucurestiului

  4. Pingback: BERBECEANU LA DNA ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus