„Ministrul Dialogului” a venit în județ fără să ofere posibilitatea unui dialog necesar într-o perioadă de mari frământări în foarte multe domenii.

Obiceiul partidelor aflate la guvernare de a-și trimite miniștrii prin județe era o bună ocazie pentru jurnaliști de a pune o serie de întrebări direct celor implicați în luarea deciziilor la nivel central.

Spunem „era o bună ocazie”, la timpul trecut, pentru că în ultima vreme au vizitat județul Hunedoara cinci miniștri, dar niciunul dintre ei nu și-a făcut timp să organizeze o conferință de presă în centrul administrativ al județului.

În 8 august a mai venit un ministru PSD în județul nostru: junele Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

La Deva și-a programat o întâlnire cu reprezentanții sectorului neguvernamental din județul Hunedoara, în Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean. Pentru că activul de partid este în concediu, social-democrații hunedoreni s-au temut probabil că n-o să strângă suficient public aplaudac pentru oaspetele de la București, așa că au chemat presa să asiste la discuția ministrului cu ONG-urile.

Păi ăsta credeți că este rolul presei, domnule Nistor și domnilor de la PSD, să vină să caște gura, să vă facă poze și să vă dea la știri? Înțelegem că ministrul a fost și în Valea Jiului, iar acolo a organizat o conferință de presă. La Deva, unde sunt cele mai mari trusturi locale de presă din județ, de ce nu s-a putut?

Să ne înțelegem bine: aici nu este vorba despre aroganța jurnaliștilor, ci despre șansa de a ne face meseria, în slujba informării corecte a cititorilor noștri!

Tocmai „ministrul Dialogului” vine în județ fără să ofere posibilitatea unui dialog necesar într-o perioadă de mari frământări în foarte multe domenii.

Oamenii vor să afle răspunsuri, domnule ministru al Dialogului, despre situația pensiilor speciale, despre bâlbâielile din măsurile economice ale guvernului din care faceți parte, despre accizele, taxele și impozitele pe care vă pregătiți să le majorați, despre schimbările din Codul Fiscal care nu mai contenesc, despre majorarea salariilor unora pe spinarea altora, despre lipsa investițiilor, despre întârzierea fără nicio explicație a Programului Național de Dezvoltare Locală etc.

Concluzii:

  1. Oricât de mare le-ar fi rangul, miniștrii PSD+ALDE care vin „cu treabă” în județ ar putea să își rupă din prețiosul lor timp pentru a face un raport, o dare de seamă, către populimea care votează din 4 în 4 ani și plătește zilnic taxe și impozite. Cum pot explica și dialoga în campania electorală, ar putea și după ce se văd pe cai mari! Cine ar trebui să le ceară asta? Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, desigur. În județele care au un șef politic respectat la nivel central, „vizitatorii” nu vin inopinat sau la petreceri câmpenești. Ca să spunem lucrurilor pe nume, vizita „de lucru” a unui ministru în județ trebuie să fie prilej de analize și dezbateri, nu doar de chermeze între domniile voastre! Situația în care a ajuns județul Hunedoara nu scuză nici slugărniciile provinciale în prezența „distinșilor oaspeți de la București” și nici superioritatea cu care suntem tratați de mai-marii neamului care ne vizitează ca pe obiective turistice, și cam atât.

Până atunci, domnule Nistor, poate transmiteți întrebările de mai sus onor miniștrilor care s-au plimbat prin județ sau, și mai bine, răspundeți dumneavoastră.

2. Pentru a evita eventuale mesaje de felicitare pe adresa redacției din partea liberalilor hunedoreni (care pot avea greșit impresia că acest material le este, indirect, favorabil), să subliniem că, atunci când s-au aflat la guvernare, au avut o prestație (în cel mai bun caz) la fel de proastă.

Materialul COMPLET despre vizita celor 5 miniștri, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus