Ministrul Agriculturii a stat în județul nostru suficient de mult cât să-și facă un selfie. Atât!

Obiceiul partidelor aflate la guvernare de a-și trimite miniștrii prin județe era o bună ocazie pentru jurnaliști de a pune o serie de întrebări direct celor implicați în luarea deciziilor la nivel central.

Spunem „era o bună ocazie”, la timpul trecut, pentru că în ultima vreme au vizitat județul Hunedoara cinci miniștri, dar niciunul dintre ei nu și-a făcut timp să organizeze o conferință de presă în centrul administrativ al județului.

Sâmbătă, 29 iulie, nimeni altul decât Petre Daea, ministul Agriculturii, a fost la Orăștioara de Sus. Ne-a dat de știre tot printr-un comunicat de presă ulterior momentului: „În acest sfârșit de săptămână, petrecut ca de obicei în teren, ministrul Agriculturii s-a aflat sâmbătă, 29 iulie 2017, în județul Hunedoara, comuna Orăștioara de Sus, unde a fost alături de câțiva gospodari aflați în plină campanie de recoltat la triticale. Recolta de anul acesta a fost foarte bună, oamenii sunt mulțumiți, întâmpinându-și oaspeții cu plăcere și ospitalitate, a apreciat Petre Daea.”

Vai, tovarășe Daea, ce necăjiți am fost că n-am știut să venim cu zecile de mii la Orăștioara, să vă cântăm osanale (cum tare vă mai place), „cu plăcere și ospitalitate”, desigur. Am fi vrut să vă mulțumim pentru succesul Programului Tomate, că, nu-i așa, a fost atât de bine gândit pentru fermierii hunedoreni încât aceștia au primit o subvenție cu care, împreună, ar putea cumpăra un sfert din Merțanul senatorului Carmen Hărău.

Ar fi venit și oierii să vă mulțumească pentru subvenția la kilogramul de lână. Sigur, cei mai răutăcioși dintre ei v-ar fi întrebat cum naiba ați gândit să dați subvenția în iulie, când până și câinele prost de la stână știe că oile se tund în luna mai, ca să nu moară de cald – dar să nu stricăm noi petrecerea câmpenească cu întrebări rău-voitoare, nu? Așadar, a venit ministrul Daea în județ, iar oamenii mulțumiți au luat o pauză de la recoltarea producției uriașe de triticale (un hibrid de grâu și secară – grâu furajer) și l-au întâmpinat cum se cuvine pe distinsul oaspete. Adică au băut și au mâncat până n-au mai putut, că la asta suntem buni.

Daea este ministrul minune din guvernul PSD, cel mai bun din Europa – așa ne-a zis Mihai Tudose. Ce îl îndreptățește? Faptul că are de gând să dea anul acesta „la timp” subvenția pentru agricultură. Asta e foarte bună! Hai, dom-le, nu tu o lună-două-nouă de întârziere, cum eram obișnuiți? Le veți da la timp? Dar salariul îl luați la timp? Dar fermierii fiscalizați plătesc la timp impozitele? Lor cine le ridică statui? Rău am mai ajuns dacă unul care face, întocmai și la timp, treaba pentru care este plătit este ridicat în slăvi ca erou al muncii socialiste…

Tovarășe Daea, care sunt măsurile de sprijin gândite pentru fermierii hunedoreni, ținând cont de specificul județului nostru, ca să nu se simtă discriminați în comparație cu cei din sud (de unde, întâmplător, proveniți și dumneavoastră și domnul Dragnea), pe care i-ați favorizat bine-mersi cu Programul de Tomate? Cum tot sunteți ministrul „de excepție” al guvernului PSD, o atenție excepțională vom acorda și noi planului de dezvoltare pe care l-ați gândit, în genialitatea dumneavoastră, pentru agricultorii din județul Hunedoara. Vă provocăm la o dezbatere serioasă, nu la șușe cu țuică și slănină la sfârșit de săptămână. Așteptăm să veniți la noi să ne dați ceva din preaplinul experienței dumneavoastră, nu să ne luați, și-apoi să vă împăunați că ați bifat o vizită de lucru. Auzim că ați trecut și pe la Prislop. Aici s-ar putea s-o fi nimerit: doar Arsenie Boca mai poate salva agricultura din halul în care au adus-o TOȚI miniștrii din ultimii 28 de ani!

Concluzii:

  1. Oricât de mare le-ar fi rangul, miniștrii PSD+ALDE care vin „cu treabă” în județ ar putea să își rupă din prețiosul lor timp pentru a face un raport, o dare de seamă, către populimea care votează din 4 în 4 ani și plătește zilnic taxe și impozite. Cum pot explica și dialoga în campania electorală, ar putea și după ce se văd pe cai mari! Cine ar trebui să le ceară asta? Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, desigur. În județele care au un șef politic respectat la nivel central, „vizitatorii” nu vin inopinat sau la petreceri câmpenești. Ca să spunem lucrurilor pe nume, vizita „de lucru” a unui ministru în județ trebuie să fie prilej de analize și dezbateri, nu doar de chermeze între domniile voastre! Situația în care a ajuns județul Hunedoara nu scuză nici slugărniciile provinciale în prezența „distinșilor oaspeți de la București” și nici superioritatea cu care suntem tratați de mai-marii neamului care ne vizitează ca pe obiective turistice, și cam atât.

Până atunci, domnule Nistor, poate transmiteți întrebările de mai sus onor miniștrilor care s-au plimbat prin județ sau, și mai bine, răspundeți dumneavoastră.

2. Pentru a evita eventuale mesaje de felicitare pe adresa redacției din partea liberalilor hunedoreni (care pot avea greșit impresia că acest material le este, indirect, favorabil), să subliniem că, atunci când s-au aflat la guvernare, au avut o prestație (în cel mai bun caz) la fel de proastă.

Materialul COMPLET despre vizita celor 5 miniștri, AICI.

Un răspuns

  1. Poate se indura Parintele Arsenie si-l roaga pe Dumnezeu sa-i trazneasca pe toti astia care fac din politica un mod de a ne distruge atat fizic cat si sufleteste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus