Creșterea investițiilor publice a fost o prioritate a programului PSD de guvernare pentru a susţine dezvoltarea economică şi, în acelaşi timp, pentru a consolida echilibrele macroeconomice.

Investiţiile au sprijinit dezvoltarea României

Aşa s-a ajuns ca Guvernul României să investească mult în infrastructură. Prin instituirea pârghiilor necesare, Guvernul s-a implicat sistematic, inclusiv prin constituirea de fonduri de investiţii și prin demararea de proiecte de investiții publice cu impact semnificativ.

În domeniul investițiilor au fost încurajate atât mediul de afaceri, cât și administrațiile publice locale și centrale să dezvolte cât mai multe șantiere pentru proiecte utile societății.

Judeţul Hunedoara a putut beneficia, la rândul lui, de aceste politici guvernamentale.

În perioada 2017-2019, Consiliul Județean Hunedoara a depus 14 proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de 100 de milioane de euro. Proiectele au vizat investiții în Sănătate, Infrastructură Rutieră, Transport Public de Persoane, Protejarea și Restaurarea Patrimoniului. Şi, mai mult de jumătate dintre proiecte sunt deja contractate.

Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră cu finanțare europeană au vizat modernizarea drumului județean Hunedoara-Călan, a drumurilor județene care formează culoarul Mureș Nord și a drumului Orăștie – Costești (aproape 100 de kilometri).

În 2017 și 2018, CJ Hunedoara a investit peste 55 de milioane de lei din bugetul propriu în modernizarea unor sectoare de drumuri importante. Între acestea se numără și drumul județean care asigură accesul pelerinilor către Mănăstirea Prislop. În 2017 și 2018 au fost modernizați și reabilitați peste 150 de kilometri de drumuri județene. În 2018 au demarat lucrările la drumul care leagă DN71 de Cabana RUSU, Masivul Parâng, cu o finanțare totală de peste 22 de milioane de lei. CJ Hunedoara a alocat în 2019 peste 20 de milioane de lei pentru întreținerea și reparația drumurilor județene.

Comunităţile locale din judeţul Hunedoara au putut beneficia de asemenea de fonduri în valoare de 140 de milioane de euro prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, derulat prin Guvernul României. 220 de proiecte ale municipiilor, orașelor și comunelor, dar și ale Consiliului Județean, primesc finanțare pentru implementare și vizează: modernizarea rețelelor stradale, a sistemelor de iluminat, a infrastructurii de apă și canal, reabilitarea și dotarea liceelor, școlilor și grădinițelor, construcția de noi grădinițe și creșe, modernizarea dispensarelor, dotarea spitalelor cu aparatură medicală și restaurarea monumentelor istorice.

Cel mai important proiect de viitor a fost deja demarat. Este vorba despre construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcția Mintia – Brad – Ștei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpâlna – Beiuș – Ștei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia (se lucrează la Brad și Șoimuș, se va finaliza în trimestrul IV 2019) – valoarea este de 22,5 milioane lei.

Toate acţiunile PSD de până acum au fost îndreptate pentru a construi o Românie demnă, a dreptăţii şi a prosperităţii economice. Ne-am dorit mai mult pentru oameni. Pentru că România și românii merită mai mult respect în Europa!

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus