Toate pârtiile de schi din stațiunile montane Straja, Parâng și Râușor sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă fiind cuprins între 50 și 70 de centimetri, a declarat vineri, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

De asemenea, în masivele Retezat și Parâng sunt condiții foarte bune pentru practicarea schiului de tură, în special pe văi, unde zăpada acumulată permite practicarea acestui sport.

“Pârtiile de schi din toate stațiunile au fost pregătite și se prezintă în condiții foarte bune. În stațiunea Parâng, stratul de zăpadă pe pârtii este cuprins între 60 și 70 de centimetri, în stațiunea Straja zăpada măsoară o jumătate de metru, iar în stațiunea Râușor, 40-50 de centimetri. Toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale”, a precizat Bodean.

Șeful Salvamont Hunedoara a menționat că în minivacanța de patru zile care va începe la acest sfârșit de săptămână sunt așteptați la munte foarte mulți turiști. O parte dintre aceștia și-au anunțat intenția de a practica schiul de tură în Retezat și Parâng.

“Zăpada este bună, mare. În Retezat, cea mai căutată este Valea Stânișoarei pentru că are puțină zonă cu pădure și mult loc deschis pentru schi. Acolo și pe Valea Pietrele s-au format niște pârtii minunate pentru schi. În Parâng se merge bine pe schi de tură până pe Vârful Parângu Mic, aproape de Vârful Cârja. În Straja, se poate merge până pe Vârful Mutu, de la pârtie în sus spre vârf”, a explicat șeful Salvamont Hunedoara.

Salvamontiștii vor asigura servicii de permanență în Straja, Parâng, Râușor și la Cabana Pietrele.

Jandarmii montani au anunțat că vor fi prezenți în toate stațiunile montane și pe traseele turistice din județul Hunedoara cu un efectiv de peste 100 de militari, în perioada 21-24 ianuarie.

“În această perioadă, în care se așteaptă un aflux mai mare de turiști, jandarmii montani sunt pregătiți să acorde sprijin celor aflați în dificultate și să intervină atunci când situația o va impune, precum și în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare. Jandarmii montani recomandă turiștilor să se echipeze corespunzător și să nu tulbure ordinea publică”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Răducu.

Jandarmii montani le recomandă turiștilor să utilizeze pârtiile de schi doar în scopul pentru care acestea au fost amenajate și să nu se aventureze pe pârtii neamenajate sau în afara domeniului schiabil.

AGERPRES

Un răspuns

  1. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

    Si la Transalpina Ski Resort este zapada si pentru anul urmator! Intre 50-70 cm pe partii iar in afara lor, pana la 2m. Raportul calitate-pret pentru ski-pass este NET SUPERIOR la Transalpina fata de oricare alta statiune din Hunedoara (Rausor, Parang sau Straja – cea mai scumpa dintre cele 3 ). Pana si la Rausor este mai frumos si mai relaxant decat la Straja. Asta in cazul in care nu esti pantofar si mergi la munte sa-l auzi pe Guta si Salam cum provoaca avalanse si sa-ti savurezi sf. Mic in mustarul inghetat, stationat pe mijlocul partiei in timp ce te tragi in selfie alaturi de prietenii tai versati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus