Fostul președinte al României din perioadele 1990 - 1996 și 2000 - 2004 împlinește astăzi 92 de ani

Astăzi, Ion Iliescu împlinește 92 de ani. Asta îi e soarta! Să fie sănătos!Nu pot să fiu de acord cu scelerații care îi doresc moartea. Un lucru e clar – nimeni, niciodată, nu va mai putea să obțină la alegeri scorul lui Ion Iliescu din 20 mai 1990. A fost singura dată când nu a existat un tur al doilea la prezidențiale. A avut vreo 12 milioane de voturi în favoarea sa atunci. Își rupeau românii hainele de pe ei de teamă că nu vor ajunge să îl voteze. De ce au făcut-o? Pentru că aveau nevoie de un nou tătuc, desigur. Ion Iliescu era cel mai iubit român.

Nu cred că după 1990 a mai fost vreun român despre care să se fi scris și spus atât de multe lucruri. Revoluția, Târgu Mureș – martie 1990, mineriadele ș.a.m.d., adică evenimente neclare, ce au marcat definitiv soarta României, despre care e imposibil să aflăm vreodată tot adevărul, au devenit pietre care îi vor atârna de gât câte zile va avea pe acest pământ și după.

Nu mi-a plăcut niciodată, nu l-am votat niciodată. Nici măcar atunci când, speriați, mulți cunoscuți s-au înghesuit să îi dea votul, ca să nu ne procopsim cu Vadim președinte. Nu m-am dus la vot. A fost singura dată. Nu l-am urât niciodată. Oricât ar încerca astăzi să se scuze cei care l-au votat de-a lungul vremii, ei l-au făcut posibil. Degeaba astăzi este, poate, cel mai detestat român. Voturile din mai 1990 le-au dat 12 milioane de români. Nu ar trebui să uităm niciodată, așa că mai ușor cu ura. Membri ai familiei dumneavoastră l-au votat, au crezut în el!

Ne place sau nu, Ion Iliescu va fi consemnat în toate cărțile de istorie drept președintele care a întrunit cel mai mare număr de voturi dat vreodată de români, în cadrul unui scrutin democratic. De ce? Pentru că așa e poporul român!

3 răspunsuri

  1. Ramane cel mai bun politician roman

  2. cetatean@Romania.ro' Vox populi, vox dei ! spune:

    Asa este ce a mai ramas din poporul roman dupa 45 de ani de reeducare soldati cu sute de mii de victime in puscariile comuniste.

  3. Alex90green@gmail.com' Antipeeseedee spune:

    Asta a fost iubit doar de nostalgicii comunismului. A fost un personaj malefic in politica romaneasca, el a creeat premizele ramanerii Romaniei in stare de inapoiere, din cauza orientarii lui promoscovite Romania e mult in urma celorlalte state evadate din blocul comunist. El a pus bazele celui mai corupt partid. Deocamdata isi asteapta judecata pentru crime impotriva umanitatii si din pacate o sa-l ia aia cu coasa inainte să vada sentinta ! Afurisit fie numele si neamul lui de bolsevic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus