Fostul președinte al României din perioadele 1990 - 1996 și 2000 - 2004 împlinește astăzi 93 de ani

Astăzi, Ion Iliescu împlinește 93 de ani. Asta îi e soarta! Să fie sănătos! Nu pot să fiu de acord cu scelerații care îi doresc moartea. Un lucru e clar – nimeni, niciodată, nu va mai putea să obțină la alegeri scorul lui Ion Iliescu din 20 mai 1990. A fost singura dată când nu a existat un tur al doilea la prezidențiale. A avut vreo 12 milioane de voturi în favoarea sa atunci. Își rupeau românii hainele de pe ei de teamă că nu vor ajunge să îl voteze. De ce au făcut-o? Pentru că aveau nevoie de un nou tătuc, desigur. Ion Iliescu era cel mai iubit român.

Nu cred că după 1990 a mai fost vreun român despre care să se fi scris și spus atât de multe lucruri. Revoluția, Târgu Mureș – martie 1990, mineriadele ș.a.m.d., adică evenimente neclare, ce au marcat definitiv soarta României, despre care e imposibil să aflăm vreodată tot adevărul, au devenit pietre care îi vor atârna de gât câte zile va avea pe acest pământ și după.

Nu mi-a plăcut niciodată, nu l-am votat niciodată. Nici măcar atunci când, speriați, mulți cunoscuți s-au înghesuit să îi dea votul, ca să nu ne procopsim cu Vadim președinte. Nu m-am dus la vot. A fost singura dată. Nu l-am urât niciodată. Oricât ar încerca astăzi să se scuze cei care l-au votat de-a lungul vremii, ei l-au făcut posibil. Degeaba astăzi este, poate, cel mai detestat român. Voturile din mai 1990 le-au dat 12 milioane de români. Nu ar trebui să uităm niciodată, așa că mai ușor cu ura. Membri ai familiei dumneavoastră l-au votat, au crezut în el!

Ne place sau nu, Ion Iliescu va fi consemnat în toate cărțile de istorie drept președintele care a întrunit cel mai mare număr de voturi dat vreodată de români, în cadrul unui scrutin democratic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus