Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara acționează în aceste zile în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara acționează în baza planului de acțiune ROADPOL SAFETY DAYS, pe principalele artere rutiere din județ, desfășurând activități preventive în contextul campaniei Ziua fără decedați din accidente de circulație! Se acționează, cu precădere, pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și combaterea nerespectării regulilor de circulatie de către pietoni.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie 2023 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Prin activitățile derulate, polițiștii hunedoreni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!
– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!
– Nu conduceți sub influența alcoolului
sau a drogurilor!
– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus