În perioada 30.01-06.04.2023 s-a desfășurat Campania ,,COD ROȘU! Bullying-ul DOARE!” inițiată de polițiștii Biroului Siguranța Școlară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara.

Scopul campaniei a fost acela de informare și conștientizare a elevilor, cadrelor didactice și părinților cu privire la caracteristicile situațiilor de ,,bullying”, formele de manifestare ale acestuia, consecințele pe care le poate avea, precum și mecanismele de intervenție și combatere a bullying-ului din unitățile de învățământ.

Campania a fost lansată în data de 30 ianuarie, declarată Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală și a debutat cu întruniri ale grupurilor de acțiune antibullying organizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, fiind reprelucrate prevederile Ordinului nr. 4343/2020, privind violența psihologică-bullying.   

Activitățile au fost continuate în cadrul orelor de curs de către polițiști, consilieri școlari și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, pentru informarea elevilor cu privire la acest fenomen, modul în care poate fi gestionat (fie că sunt victime sau martori) și nu în ultimul rând pentru transmiterea mesajului de a lua ATITUDINE și de a spune ,,STOP VIOLENȚEI!”. Beneficiari ai acestor activități au fost peste 750 de elevi hunedoreni.

În data de 06.04.2023, pentru marcarea sfârșitului de campanie, a avut loc într-un complex comercial din municipiul Deva, o activitate adresată în principal părinților, respectiv oferirea de sfaturi utile atât pentru identificarea cât și pentru gestionarea situațiilor de bullying în care ar putea fi implicați copiii lor, diseminarea de materiale preventive și expunerea unor materiale rezultate în urma activităților desfășurate în școli.

1 2 3 4 5 6 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus