În această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, reprezentanți ai Jandarmeriei Montane Hunedoara, împreună cu partenerii din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – C.P.E.C.A. Hunedoara au desfășurat activități educativ-preventive în taberele școlare din județul Hunedoara, în contextul perioadei premergătoare începerii noului an școlar 2022 – 2023. Scopul activităţii l-a constituit prevenirea violențelor fizice și psihologice în mediul on-line (bullying), promovarea a siguranței on-line, dar și conștientizarea elevilor de liceu despre riscurile anturajului nefavorabil și a consumului/traficului de substanțe interzise/droguri.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniilor proprii, județene și naționale: ”Un plus de siguranță în vacanță” și ”de prevenire și combatere a traficului/consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe psihoactive”.

Polițiștii s-au deplasat, în această săptămână, în Tabăra Școlară Straja, unde au participat în cadrul activităților preventiv-informative 31 de elevi de gimnaziu și liceu, cu vârste cuprinse între 13-17 ani, din clasele a VII-XI și 5 cadre didactice.

Astfel de activități educative și de conștientizare a riscurilor, destinate elevilor și profesorilor, vor continua și în perioada următoare, pe toată perioada vacanței de vară, în scopul creșterii siguranței elevilor în anul școlar ce urmează să înceapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus