Siguranța nu poate lua vacanță! – Acesta este motivul pentru care vacanța mare nu constituie un impediment pentru polițiști în a le reaminti sfaturi utile celor mici.

Ca atare, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara  ,,au luat cu asalt” taberele școlare și atelierele de vară organizate de unitățile de învățământ în timpul vacanței, iar prin activități interactive și jocuri au trecut în revistă împreună cu elevii și preșcolarii cele mai importante reguli ce trebuie respectate pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă și în mediul online.

Activitățile au mai vizat transmiterea unor noțiuni privind răspunderea penală/contravențională a minorilor, modalități pașnice de gestionare a conflictelor, dezvoltarea responsabilității față de propria persoană și față de alții, precum și prezentarea riscurilor și efectelor consumului de droguri sau alte substanțe interzise. S-a pus accent și pe identificarea și prevenirea situațiilor de ,,bullying/ cyberbullying” și conștientizarea de către elevi a riscurilor, a vulnerabilităților și a urmărilor în ceea ce privește infracțiunea de ,,violarea vieții private”.

Astfel, de la începutul vacanței și până în prezent, în cadrul Campaniei UN PLUS DE SIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ au fost deja desfășurate peste 50 de activități cu caracter preventiv-educativ, iar sfaturile polițiștilor au ajuns la peste 810 elevi/preșcolari.

Campania se va desfășura pe tot parcursul vacanței mari, publicul țintă fiind elevii din învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus