În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 141 misiuni și intervenții.
O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 122 astfel de solicitări.
Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Hațeg. Intervenția promptă a colegilor noștri a făcut ca pagubele materiale să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.
De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 3 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Lupeni, Spini și Hațeg, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 7 cazuri, au desfășurat 1 activitate de informare preventivă și recunoaștere în teren și au acționat totodată, în alte 7 situații pentru protecția comunității.
În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro
De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Un răspuns

  1. Pingback: ISU: 141 de intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în 3 zile – Top10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus