În ultimele patru zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 194 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 167 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 6 incendii. Dintre acestea, două s-au produs la coșurile de fum a două locuințe din localitățile Ilia, respectiv Barza. Echipajele operative au intervenit cu promptitudine în ambele cazuri și din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost reduse. Alte două incendii s-au manifestat la un autoturism aflat în localitatea Cinciș Cerna (în urma acestui eveniment o persoană a suferit arsuri și a fost asistată medical de către echipajul SMURD) și la un autocamion aflat în localitatea Hațeg. Un alt incendiu a fost semnalat în localitatea Lupeni, unde au ars resturi menajere, iar în localitatea Bărăștii Hațegului, pompierii au intervenit pentru lichidarea unei arderi necontrolate a vegetației uscate care a cuprins aproximativ 1,5 hectare de teren.

De asemenea, pompierii hunedoreni au gestionat prompt 2 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Băița și Vălișoara, au intervenit în urma unei solicitări pentru salvarea unui cățel aflat în mediu ostil vieții, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 7 cazuri, au desfășurat 5 activități de informare preventivă și au acționat totodată, în alte 6 situații pentru protecția comunității.

 

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Un răspuns

  1. Pingback: ISU: 194 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în minivacanța prilejuită de Ziua națională a României – Top10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus