Cu ocazia aniversării Zilei Europene a Numărului Unic de Urgență 112, I.S.U. Hunedoara vă dezvăluie unul dintre oamenii care îmbracă uniforma de pompier și pentru care salvarea de vieți nu este o meserie ci o vocație.

Pompierul de onoare al anului, plutonier major Mircea Crihan, activează la Detașamentul Deva, dar era pe un drum din județul Bihor, într-o zi geroasă de iarnă, când s-a intersectat cu destinul unui om.

În câmp, într-o mașină răsturnată pe plafon, pompierul devean a găsit un bărbat prins în centură care a putut comunica faptul că nu își mai simte picioarele. Până la sosirea echipajelor de intervenție, solicitate prin 112, pompierul a decis să-l mențină conștient pe rănit și să nu-l extragă din autoturism, deși alți participanți la trafic, care opriseră la locul accidentului, voiau să-l scoată pe bărbat din mașină.

După câteva luni de la producerea accidentului, soția omului salvat de colegul nostru a transmis inspectorului șef al ISU Hunedoara o scrisoare emoționantă în care își exprima recunoștința pentru compasiunea și implicarea pompierului.

Dragostea și compasiunea sunt necesități și nu articole de lux. Fără ele umanitatea nu poate supraviețui” – Dalai Lama

51975484_797329450630188_8802082723469459456_o

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus