Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a deschis o anchetă, pe latura de sănătate și securitate în muncă, în cazul incendiului de marți seara de la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie, în urma căruia un tânăr de 27 de ani a suferit arsuri de gradele trei și patru pe corp, iar alți patru angajați au fost intoxicați cu fum, conform reprezentanților instituției.

“Cazul va fi anchetat ca accident de muncă cu invaliditate evidentă. Se va discuta cu toți martorii care au fost la fața locului, inclusiv cu personalul de pază. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat — a fost un echipament defect sau o eroare umană, pentru a stabili cauzele și vinovații”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Deoarece clădirea fabricii ar putea avea probleme de siguranță din cauza flăcărilor, inspectorii de muncă vor intra în perimetrul în care s-a manifestat incendiul după ce vor primi un aviz favorabil din partea specialiștilor de la Inspectoratul Județean de Stat în Construcții.

Incendiul care s-a declanșat marți seara la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie s-a manifestat violent pe aproximativ 5.000 de metri pătrați ai platformei industriale din localitate. Focul a fost lichidat de pompieri după aproximativ 20 de ore de luptă cu flăcările.

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus