Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara verifică împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă produs luni în subteranul Minei Livezeni, din Valea Jiului, unde un miner a fost rănit la cap după ce a fost prins sub un utilaj.

“Un inspector al ITM Hunedoara s-a deplasat la Mina Livezeni și verifică împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă ce a fost încadrat, pentru moment, cu incapacitate temporară de muncă. Potrivit legii, în acest caz, cercetarea o va face angajatorul, raportul urmând să fie înaintat apoi ITM’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Din primele informații, minerul accidentat are 40 de ani. El a alunecat în zona pompelor de aeraj de la Mina Livezeni și prezintă o rană deschisă, sângerândă, la cap, și dureri la un umăr.

O echipă de salvatori mineri a intervenit în subteran pentru scoaterea victimei la suprafață, bărbatul fiind preluat apoi de echipaj SMURD al Detașamentului Petroșani și transportat la Spitalul de Urgență din municipiu.

“Informațiile deținute de noi până în acest moment arată că accidentul s-a produs în subteran la 300 de metri adâncime. Minerul, în vârstă de 40 de ani, a fost preluat de echipajul de prim ajutor conștient și cooperant, acesta acuzând dureri la nivelul capului și a unui umăr”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Bărbatul se află sub îngrijirea medicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus