Aproape 70.000 de turişti, români şi străini, au vizitat Cetatea Deva în lunile iulie şi august 2017 – în creştere cu 12% şi respectiv 36% faţă de prima lună a verii.

Aproape două treimi dintre aceştia (62%) au fost adulţi, peste o cincime (26%) copii, 11% pensionari şi 1% persoane cu dizabilităţi şi turişti care au beneficiat de călătorii gratuite cu telecabina care facilitează accesul la monument.

În luna august 2017, fortăreaţa din nord-vestul oraşului a atras un număr de 37.267 de vizitatori, în creştere cu 20% faţă de luna iulie – dacă luăm în calcul doar turiştii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii.

Majoritatea vizitatorilor din ultimele două luni (95%) au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors, iar restul (5%) au preferat să urce ori să coboare la pas Dealul Cetăţii.

Aproape 155.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva de la începutul anului 2017, în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016, numărul vizitatorilor atraşi de bastionul care domină reședința județului a depăşit 335.000 de persoane.

Statistica include doar turiştii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii.

Un răspuns

  1. Nu credeti ca ne laudam degeaba ? Cati bani au lasat in Deva cei 155.000 de ” turisti” ?
    Biletele platite la telecabina, in marea lor majoritate doar vizitatori de 2 ore, altceva oricum nu au ce sa vada ! Nu este cam putin ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus