Comunicat de presă europarlamentar Iuliu Winkler (UDMR)

 

 

Reducerea poverii administrative, simplificarea procedurilor și mai multă flexibilitate sunt trei obiective importante care trebuie urmărite de Partidul Popular European (PPE) și grupul său politic din Parlamentul European în procesul de înverzire a Politicii Agricole Comune (PAC) și în contextul adoptării noului Cadru Financiar Multianual (MFF) 2021-2027, a susținut europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE), miercuri, la reuniunea Grupului PPE care a avut loc la Bruxelles.

Parlamentarii europeni ai PPE au dezbătut proiectul documentului de poziție cu privire la reforma PAC.

”Consider că acest document este un bun punct de plecare. Desigur, știm că unele dintre opțiunile din document vor stârni discuții chiar în interiorul PPE pentru că venim din state membre care au sisteme și condiții agricole diferite, cu specificități pe care trebuie să le reprezentăm”, a afirmat Winkler.

Deputatul european al UDMR consideră că noua PAC își va putea atinge obiectivele de mediu și schimbări climatice doar dacă va fi înzestrată cu suficientă flexibilitate. ”Obiectivele climatice și de mediu din noua PAC le vom putea atinge doar dacă vom avea suficientă flexibilitate, deoarece statele membre vor trebui să adapteze aceste ținte europene la condițiile lor specifice”, a spus Winkler.

Potrivit acestuia, simplificarea procedurilor este ”crucială” mai ales în ceea ce-i privește pe micii fermieri. ”Micii fermieri fac parte din nucleul nostru de bază. Să nu uităm că suntem PPE, iar printre multe altele, suntem partidul micilor fermieri și al întreprinderilor mici și mijlocii.  Cred că este important să nu uităm nicio clipă acest lucru”, a subliniat europarlamentarul UDMR.

Reducerea poverii administrative, a birocrației, este, în opinia lui Winkler, esențială pentru noua PAC. ”Dacă fermierii se vor confrunta cu noi cerințe, cu îndeplinirea de noi condiții, atunci cred că ei ar trebui să primească finanțări suplimentare. Iar dacă aceste cerințe suplimentare provin din noile prevederi ale PAC, atunci UE, și nu statele membre, trebuie să asigure finanțarea. Cred că este o chestiune extrem de importantă pentru noul MFF, pentru țările noastre, să reducem birocrația, povara administrativă”, a precizat  deputatul european. noile cereri.

Proiectul documentului de poziție cu privire la reforma PAC al Grupului PPE este structurat în 9 părți și își propune să exprime viziunea PPE începând de la înverzirea PAC, schimbările climatice, până la dimensiunea socială a acestei politici europene, atingând chestiunea plafoanelor, a redistribuirii, dar și a lanțurilor alimentare.

În preambulul documentului se afirmă că Grupul PPE este și va continua să fie vocea și apărătorul fermierilor europeni și al comunităților noastre rurale, agricultura fiind văzută ca un sector strategic. ”Credem într-o politică agricolă multifuncțională, comună, centrată pe fermele familiale din Europa, care le permite fermierilor să facă ceea ce fac cel mai bine: să producă alimente de înaltă calitate pentru care suntem renumiți”, se mai spune în documentul de poziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus