Comunicat de presă IJJ Decebal Hunedoara

Jandarmeria Română, membru în Comisia Internațională de Salvare Alpină (CISA)

Conducerea CISA a transmis duminică, 20.09. a.c., certificatul care atestă primirea Jandarmeriei Române ca membru în cadrul asociației. Astfel, instituția noastră a primit recunoașterea internațională a capabilităților (dotare, pregătire, competențe) de salvare a persoanelor în mediul montan.

Calitatea de membru al CISA oferă acces la resursele de pregătire internaționale, participarea la schimburi de informații și de experiență cu practicieni din 41 de țări și 122 de organizații și va permite Jandarmeriei să ofere comunității un serviciu de intervenție în mediul montan mai eficient, cu o resursă umană mai bine pregătită, conform standardelor impuse la nivel internațional.

*        *        *

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara are în structura organizatorică nouă posturi montane de jandarmi: Câmpu lui Neag, Straja, Pasul Vâlcan, Parâng, Nucşoara, Râu de Mori, Costeşti, Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte şi Vaţa de Jos şi peste 70 de jandarmi montani.

Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara este unitatea Jandarmeriei Române cu cea mai pondere a structurilor montane de jandarmi şi de asemenea, singura unitate care are în structura organizatorică un detaşament format numai din jandarmi montani, respectiv Detaşamentul 3 Jandarmi Lupeni.

*        *        *

Comisia Internațională de Salvare Alpină

Comisia Internațională de Salvare Alpină (CISA) a fost fondată în 1948 şi este o organizație independentă, la nivel mondial, a cărei misiune este de a oferi „o platformă pentru salvarea montană și organizații conexe pentru a disemina cunoștințele cu scopul principal de a îmbunătăți serviciile de salvare montană și siguranța acestora” .

*        *        *

Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus