Cei trei tineri au ajuns cu bine la familiile lor.

În data de 13 august 2015, în jurul orei 22.00, IJJ Hunedoara a fost sesizat, prin SNUAU ‘112’, despre faptul că că trei adolescenți au urcat în timpul zilei în zona stânei din vârful Oboroca, în apropierea municipiului Lupeni, zonă în care au rămas până s-a înnoptat și le este frică să coboare, să nu se rătăcească sau să se accidenteze.

Apelul a fost efectuat de unul dintre cei trei adolescenți.

În cel mai scurt timp, doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja au pornit în căutarea adolescenților urmând ca în jurul orei 23.40 să îi găsească în zona mai sus menționată.

Cei trei adolescenți le-au povestit jandarmilor montani faptul că au plecat pe munte în jurul orei 12.00 să se plimbe și să facă un grătar, iar dat fiind faptul că nu aveau lanterne, le era frică să coboare spre casă, astfel încât să nu se accidenteze sau să se rătăcească pe munte.

Jandarmii au coborât de pe munte, pe cei trei adolescenți, până în municipiul Lupeni, de unde au fost luați de către familiile lor.

Jandarmii montani hunedoreni recomandă tuturor celor care se aventurează pe munte să aibă asupra lor toate materialele pe care le consideră a fi necesare sau utile, astfel încât în cazul în care rămân blocați sau se rătăcesc în zonele montane, să se reducă pe cât posibil riscul accidentării sau rătăcirii.

Compartimentul informare, relații publice și cu publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus