Evenimentul va avea loc în perioada 20 - 22 septembrie

Jocurile Naționale Special Olympics România 2019 (JNSOR) se vor desfăşura la Deva şi la Hunedoara, ȋn perioada 20-22 septembrie 2019.

Evenimentul reprezintă cea mai mare competiție sportivă națională pentru persoanele cu dizabilități intelectuale organizată în acest an în România. Timp de trei zile, aproximativ 400 de sportivi, antrenori, medici și voluntari din toate județele țării și municipiul București se vor reuni la Deva şi Hunedoara,  unde vor concura la următoarele discipline sportive: atletism, înot, fotbal și baschet abilități individuale.

Sportivii participanți la eveniment vor beneficia de programul Special Olympics Healthy Athletes® (Sportivi Sănătoși), un program destinat îmbunătățirii stării de sănătate și condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării lor sociale. Sportivii primesc o varietate de servicii de sănătate prin consultațiile și recomandările ce se efectuează de către medici specialiști voluntari. La Jocurile Naționale Special Olympics România ce se vor desfăşura la Deva si Hunedoara, vor avea loc evaluări de sănătate la cinci discipline din cadrul programului „Sportivi Sănătoși”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus