Acesta a câștigat alegerile locale din partea PNL în data de 27 septembrie

Judecătoria Deva a validat mandatul de primar al Devei pentru Nicolae Florin Oancea, candidatul PNL pentru această funcție la alegerile locale din data de 27 septembrie.

„Soluția pe scurt: Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție nr.1 Deva județul Hunedoara. Validează alegerea domnului OANCEA NICOLAE – FLORIN, candidatul Partidului Național Liberal în funcția de Primar al municipiului Deva, judeţul Hunedoara. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului Judeţului Hunedoara şi secretarului general al Primăriei municipiului Deva, care are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică prin afişare la sediul Primăriei. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei hotărâri. Pronunţată la data de 15.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”,

Dacă nimeni nu va contesta în două zile decizia  instanței, atunci atunci prefectul județului va putea să convoace în ședință Consiliul Local al municipiului Deva, iar primarul ales va depune jurământul. Acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai repede peste o săptămână.

Nicolae Florin Oancea s-a născut în data de 17 ianuarie 1968, la Călan.

A absolvit Institutul de Științe Economice „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca, secția  Finanțe – Bănci, în 1993. A fost consilier local la Deva din 2000 și până în 2010 și apoi din iunie și până în septembrie 2016. Oancea a fost viceprimar al municipiului Deva între iunie 2004 și ianuarie 2010. În 2012 și 2016 a candidat ca independent și apoi din partea ALDE la funcția de primar. A câștigat alegerile parțiale din 5 noiembrie 2017, din partea PNL. În 27 septembrie 2020 a câștigat mandatul de primar al reședinței de județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus