Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă.

Duminică dimineață a început din nou să ningă în județul Hunedoara.

Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă:

Având în vedere condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Asiguraţi o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi verificaţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire.

Respectaţi semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră!

Deszăpezire la Bătrâna

Utilajele firmelor de deszăpezire au reuşit să degajeze, vineri, drumul judeţean care duce spre comuna Bătrâna, din munţii Poiana Ruscă, după mai bine de 24 de ore în care localnicii au fost izolaţi din cauza troienelor de zăpadă formate de viscol în ultimele zile pe singurul drum care face legătura cu DN 68A şi comuna Dobra, a informat Dispeceratul Drumuri Judeţene Hunedoara.

“Localnicii din Bătrâna au fost izolaţi mai bine de 24 de ore, după ce drumul a fost troienit din cauza viscolului. La Săcărâmb, cantitatea mare de zăpadă căzută până miercuri după-amiază a creat noi probleme localnicilor. Drumarii au intervenit cu utilajele din dotare, astfel că spre şi dinspre Săcărâmb se circulă acum în condiţii bune”, se arată pe pagina de Facebook a Dispeceratului Drumuri Judeţene Hunedoara.

Şoferii care doresc să afle cum se circulă pe drumurile judeţene din Hunedoara sau cei care întâmpină probleme din cauza zăpezii pot accesa pagina de Facebook “Consiliul Judeţean Hunedoara – Dispecerat Drumuri Judeţene”, aceasta fiind monitorizată şi actualizată în permanenţă, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus