26 de milioane de lei este suma aprobată de Ministerul Sănătății pentru investiția în 3 proiecte mari din județ: Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul de Urgență Petroșani și Sanatoriul TBC Geoagiu

Județul Hunedoara primește cel mai mare buget din ultimii 20 de ani pentru Sănătate

26 de milioane de lei este suma aprobată de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, pentru investiția în 3 proiecte mari din județ: Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul de Urgență Petroșani și Sanatoriul TBC Geoagiu. Pentru Partidul Social Democrat, sănătatea oamenilor este prioritară, fapt dovedit prin alocarea unor sume record acestui sector. Deciziile luate la centru ajung și în județul nostru, în beneficiul direct al hunedorenilor, iar noi vom continua să facem ce trebuie și să oferim oamenilor o viață cât mai decentă.

Așadar, pentru 2019, Spitalul Județean de Urgență Deva primește 8 milioane de lei pentru reparații capitale. Prioritară este secția de Pediatrie, ce se va muta într-o clădire nouă, și care va fi dată în folosință la finalul acestui an. În al doilea trimestru, urmează suplimentarea bugetului pentru Baia Sărată, secția de recuperare, obiectiv ce urmează să fie finalizat tot în acest an.

Al doilea obiectiv strategic pentru sănătatea hunedorenilor, care primește fonduri – respectiv 10 milioane de lei – este Spitalul de Urgență Petroșani, spital ce deservește toată Valea Jiului. Tot pentru Petroșani, au fost alocate alte 4 milioane de lei în vederea dotării cu aparatură medicală.

Al treilea obiectiv major finanțat este Sanatoriul TBC Geoagiu. Acesta primește, după cum urmează – 8 milioane de lei prin Ministerul Sănătății – pentru reparații capitale și încă 1 milion de lei de la Consiliul Județean Hunedoara.

Bugetul de stat a fost votat de Coaliția PSD-ALDE cu asumarea ca Sănătatea să fie unul dintre pilonii principali spre care vor fi direcționați banii. Iată că lucrurile au intrat în linie dreaptă, și pentru județul Hunedoara vorbim de un buget istoric, cum nu am mai avut în ultimii 20 de ani. Guvernarea social democrată are capacitatea, resursele și determinarea să facă ceea ce a promis oamenilor.

 

Deputat  Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara

2 răspunsuri

  1. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

    Doamne ajuta !

  2. ciuma rosie ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus