Mare parte dintre băncile mondiale nu vor supraviețui unei crize economice, pentru că veniturile lor nu corespund chelutielilor. Este concluzia exprimată de experții companiei de consultanță McKinsey&Co într-un raport preluat de Bloomberg.

 Ce trebuie făcut pentru a evita o asemenea catastrofă? Băncile trebuie să continue activ implementarea noilor tehnologii și să creasc numărul fuziunilor, recomandă analiștii McKinsey, subliniind că, în caz contrar, băncile clasice au toate șansele să rămână ”la periferia istoriei”.

În prezent, principalii concurenți ai băncile sunt giganții tehnologici, precum Apple și Amazon, care au început să propună clienților lor servicii financiare. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, acest lucru ar putea schimba comportamentul consumatorilor, care nu vor mai apela la băncile obișnuite.

În plus, în domeniul tintech apar constant jucători noi, în condițiile în care în SUA, dar și în alte țări, această sferă de activitate devine tot mai favorabilă înființării de start-upuri financiare. În aceste condiții, este de la sine înțeles că, pentru a supraviețui, băncile sunt datoare să-și sporească investițiile în implementarea de noi tehnologii. Dacă structurile financiare tradiționale alocă, astăzi, pentru soluții IT doar 35% din bugetul lor, start-upurile fintech consumă circa 70% în acest scop.

 

”Iar situația se va agrava, pentru că, la un moment dat, managementul băncilor va înțelege, în sfârșit, că timpul nu stă în loc și se vor arunca într-o cursă a înarmării cu tehnologii avansate”, cred analiștii McKinsey, apreciind că bătălia va fi neîndurătoare.

sursa: dcbusiness

2 răspunsuri

 1. Pe langa start-upurile fintech, lumea se va indrepta si catre criptomonede, pe masura ce instituriile mari se vor implica mai mult.

 2. Criptomonede ?
  Haida :))
  Alea sunt exact ca și cazinourile digitale, doar niște mașinării puse să facă bani pentru cei care le lansează. Doar fraierii pun botul, uite ce s-a întâmplat cu bitcoinul, fluctuații cum nici o monedă nu a avut și asta fără a fi vreme de criză.
  Alea sunt subiect de speculații, norocul ălora că mama proștilor e mereu gravidă și le merge afacerea.
  Actualul sistem monetar este sortit colapsului, orice economist care nu și-a luat diploma de la ”șpilu haret” știe că de fapt crizele reprezintă supape de refulare ale sistemului monetar actual, așa că nici sistemul bancar pe care se sprijină sistemul monetar nu stă pe roze. Dar subiectul este prea vast pentru un comentariu , așa încât :
  Să fiți iubiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus