Numărul cetăţenilor cu drept de vot din municipiul Deva, înscrişi în Registrul electoral până la data de 12 octombrie 2017, este de 59.351.

Acestora li se adaugă alţi 208 cetăţeni cu drept de vot ai Uniunii Europene, care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Deva şi sunt înscrişi în listele electorale complementare, conform prevederilor Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare (ca urmare a radierii persoanelor decedate, expirării cărții de identitate, schimbării domiciliului etc.), fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate prin importuri de date de la Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva.

Cetăţenii cu drept de vot din municipiul Deva pot consulta Registrul electoral la sediul Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva (Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 12, etaj 1), de luni până joi, între orele 8.00-16.00 şi vineri, între orele 8.00-13.30.

Au drept de vot cetățenii care au împlinit cel puțin 18 ani inclusiv în ziua votului, adică 5 noiembrie. Aceștia vor putea să-și exercite dreptul de vot în 46 de secții de votare.

5 răspunsuri

 1. Sa inteleg ca – daca expira cartea de identitate, NU MAI SUNT ALEGATOR inscris in listele electorale (referitor la numarul TOTAL de 59.351 de alegatori cu drept de vot). Daca merg sau nu la vot e alta treaba.
  RUSINICA, dezinformati !!
  Registrul electoral este un sistem informatic NATIONAL, nu poate fi actualizat pe baza datelor de la Evidenta Persoanelor din Deva. Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne furnizeaza date pentru actualizarea Registrului electoral.
  RUSINICA, alta dezinformare !!!

  • Monalise Hihn spune:

   Certați-vă cu cei de la Primărie. Ei au furnizat informațiile. Dacă expiră cartea de identitate, vă duceți și vă faceți alta, chiar și provizorie.

 2. La o populatie de 54 000 de locuitori , 60 000 de alegatori ! 🙂 🙂

  • Monalise Hihn spune:

   Nu ați înțeles – pe listele electorale permanente sunt înscrise toate persoanele care au trecut DOMICILIUL în Deva. De exemplu, o persoană locuiește de 10 ani în Germania, dar nu are cetățenia acelei țări, este cetățean român, iar actele sale românești sunt înregistrate la Deva, normal că apare ca votant aici. Alt exemplu – un tânăr din Deva e student în Timișoara sau Cluj, pe cartea sa de identitate apare cu domiciliul în Deva. Ați înțeles acum de ce sunt atâția votanți?

 3. 59.350, pentru ca eu refuz sa votez candidatii actuali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus