Duminică, în timp ce încerca să-și facă datoria de fotoreporter al publicației Hunedoara Liberă, colegul nostru, Raul Magda, a fost agresat de agenții de pază ai Shopping City Deva.

Furtuna de duminică l-a surprins pe colegul nostru în preajma Shopping City Deva chiar în momentul în care un panou publicitar imens a fost pus la pământ de rafalele care s-au abătut asupra județului Hunedoara.

În incident a fost rănită o femeie de 63 de ani și a fost avariat un autoturism care circula în regim de taxi. Interesul public pentru un astfel de incident este justificată, iar colegul nostru, Raul Magda, a ales în mod logic să-și facă datoria de fotoreporter.

Imaginile surprinse au fost publicate în timp real pe site-ul Hunedoara Liberă, iar cu ajutorul unui telefon mobil au fost retransmise LIVE pe pagina de Facebook a site-ului nostru. Agenții de pază i-au cerut colegului nostru să părăsească zona parcării și, deși fotoreporterul s-a îndepărtat câteva zeci de metri, cei doi au continuat să fie agresivi.

Cei doi agenți de pază ai EVOLUTION SECURITY l-au lovit pe Raul Magda și au folosit un limbaj agresiv. Fotoreporterul nostru a apucat să filmeze câteva scene în care se poate vedea violența nejustificată, abuzivă a celor doi agenți de pază.

Mai grav este că la agresiune asistă și un polițist, care însă nu intervine pentru calmarea celor doi agenți de pază.

IPJ: Dosar penal pentru purtare abuzivă

Luni, colegul nostru a urmat procedura legală în astfel de cazuri, depunând o plângere la Poliția Municipiului Deva – însoțită de dovezile video prezentate.

„S-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, faptă prevăzută la articolul 296 alin. (2) din Noul Cod Penal și se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva în vederea stabilirii circumstanțelor în care a survenit acest incident, identificarea autorilor și luarea măsurilor prevăzute de lege”, a declarat comisarul de poliție Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Art. 296 – Noul Cod Penal

(1) Întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă. 

 (2) Amenințarea ori lovirea sau alte violențe săvârșite în condițiile alin. (1) se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime. 

CITEȘTE AICI: Punct de vedere Shopping City Deva

7 răspunsuri

 1. Sunt curios daca abosolut nevinovatul jurnalist avea insemne asupra lui si daca macar s-a prezentat in timp ce a fost abordat? Sau doar a stat ca leguma cu telefonul in mana ? Nu ca asta l-ar fi scuzat pe agentul de paza, dar ala n-a fost angajat acolo ca sa fie inteligent… dupa cum se si vede. Nu iau nicidecum apararea agentilor de paza, dar mi se pare stirea ca prea il prezinta ca Robin Hood pe colegul lor.

 2. Eram de fata si nu l-am auzit nici macar sa aduca vorba de presa…

 3. Ce insemne ar fi trebuit sa aiba pe el un om care de fapt era pe domeniul public? Nu ca as tine partea jurnalistului dar cei care-l agreseaza chiar nu au nici o treaba cu meseria pe care o presteaza in afara de a se crede inr-un film cu agentul 007!!!! Ceea ce au facut ei acolo se numeste ABUZ IN SERVICIU.

 4. In loc sa ofere ajutor victimelor mai nou toti se apuca de filmat cand are loc un accident. Nu de putine ori au murit oameni iar cei care erau in preajma in loc sa ofere o mana de ajutor erau preocupati sa filmeze ce se intampla…Mai nou nici pe wc nu mai poti sa stai pt ca vin mancatorii de rahat de la tot felul de fituici de 2 bani sa te filmeze…Daca victima era mama lui mai fima? Intamplator am trecut si eu prin giratoiru de acolo cand s-a intamplat si l-am vazut pe inteligentul care filma, se vedea pe chipul lui bucuria ca a prins un asa eveniment…probabil cea mai mareata realizare din activitatea lui de fotoreporter/pozar (job pe care in ziua de azi il poate face si un copil de gradinita). Propun ca pe baza probelor video inclusiv fotoreporterul sa fie amendat pt ca a traversat neregulamentar prin giratoriu si pt ca a calcat zona verde). In rest cei de la firma de paza latra si ei ca sa nu ramana fara os pt ca dupa cum se vede nu au acces la un job unde e nevoie de mai mult de un neuron iar politistul nu ai ce sa te astepti bun de la el, se cunoaste slaba pregatire si cardasia politiei din Deva cu lumea interlopa in frunte cu sefii lor…Cu astfel de oameni nu avem cum sa ajungem din urma societatile civilizate unde se aplica legea corect pt toata lumea. Cei vinovati pt caderea panoului trebuie bagati la puscarie! Putea sa cada pe un grup de oameni…Astept ca marele pozar sa ne trimita imagini din celula cu condamnatii in acest caz. Totusi eu ii recomand sa se apuce sa faca ceva util pt societate, poze si filme de 2 bani poate face oricine in ziua de azi…

 5. Nu contează cine era, însuși legislația spune că un agent al unei firme de protecție și pază cheamă organele abilitate, mai mult nu are drept să aplice lovituri sau alte acte de violență.
  Știu că multe firme se ascund sub denumirea de „spațiu privat”, dar dacă două persoane fac sex întru-n magazin (chiar gol) sunt sancționate ca și cum ar fi fost pe stradă, deci în loc public.
  Ori să fi lovit și să-ți satisfaci o plăcere nu-i tot una.
  Articolul 152 Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus