Realizatorul TV Andrei Bădin este pus sub învinuire de către procurori, sub acuzația de șantaj, după ce președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, i-a făcut plângere penală la DNA, informează surse citate de presă.

Potrivit Realitatea TV, procurorii susțin că Andrei Bădin, de la postul B1Tv, ar fi primit bani de la președintele Consiliului Județean Mehedinți ca să nu realizeze o emisiune pe tema afacerilor pe care le derula fiul ministrului Muncii, Rovana Plumb.

La rândul său, încă din 1 iulie, publicația news-mehedinti.ro a relatat că în urma audierii lui Duicu, procurorii au găsit în interceptările telefonice de la dosar, o convorbire în care Bădin îi cere “bani de concediu” lui Duicu. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmăririi penale în cauză şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul BĂDIN ANDREI-DAN, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de luarea de mită;

Din ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora :

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins şi primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice.

Suspectului Bădin Andrei-Dan i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.”

Comunicat DNA.

Un răspuns

  1. Ha,ha,ha,cad vajnicii si prea cinstitii basisti unul cite unul.Asa cum spune proverbul:fiecare pasare pe limba ei piere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus